Ultra Miami radi zeleni zaokret: Organizatori izdali ekološki program za partijanere na festivalu!

Nakon dugo iščekivane najave za Ultru Miami ove godine, napokon možemo reći da je sud i službeno potvrdio novu lokaciju festivala. Riječ je o Virginia Key-u! No otkako se počela spominjati ova lokacija nastaju sami problemi. Ako nisi skroz polovio sve konce oko ove Ultre “preko bare”, ta je lokacija do nedavno bila vrlo upitna, a pojavili su se i ekološki problemi.

Naime Rapture Festival je tužio UMF zbog “krađe lokacije”. Rapture se na toj lokaciji održava već godinama, a Ultra je odlučila uletiti na Virginia Key baš na isti vikend kada se trebao održati i Rapture. Nakon toga je Ultri uslijedila tužba od strane Raptura, ali je sud presudio u korist Ultre. Tako Ultra ostaje na već dogovorenoj lokaciji, a što će se dogoditi s Rapture-om stvarno ne znamo. Šteta onih koji su već kupili karte za Rapture

Virginia Key Miami

Ali to nije jedini problem oko ove lokacije. Protiv Ultre su se pobunili i lokalni stanovnici navodeći kako partijaneri uništavaju okoliš te ugrožavaju njihovu sigurnost. Nije ni čudo što su lokalci zabrinuti jer je Virginia Key poznata po svojoj jedinstvenoj i očuvanoj flori i fauni. Ultra je i tome odlučila stati na kraj pa su se tako odlučili okrenuti “zelenima” i izdali  ekološki program za vrijeme festivala “Mission:Home“. 

Riječ je o ekološkoj inicijativi koja za cilj ima širiti ekološku osvještenost i informirati partijanere o ekološkoj zaštiti Virginia Key-a tijekom samog festivala. Bravo za Ultru!