Mlada nada hrvatskog sporta: U “Enter People” stigla Helena Kičema, osvajačica zlata na Taekwondo President’s Cupu!

Written by on 26/02/2019

Ovotjedni #enterpeople je Helena Kičema! Ima tek 15 godina i već je prvakinja u taekwondou koja je u Turskoj na President’s Cupu u kategoriji do 55 kg te ostvarila direktan plasman na europsko prvenstvo koje se održava u rujnu u Španjolskoj. Trenira svaki dan i planira se baviti taekwondoom koliko god bude mogla, ali želi studirati i razviti se na nekom drugom području.

Još 2017. je kao kadetkinja osvojila zlato, također, na europskom prvenstvu.

Zanimalo nas je kako se priprema za borbu i ima li tremu prije natjecanja?

“Imam tremu prije natjecanja tih par dana prije, ali na samo natjecanje nemam baš. Prije borbe slušam muziku, pripremam se za borbu i pokušavam misliti na sve samo ne o borbi.”

Uspijevaš li uskladiti školu, treninge i natjecanja?

” Zna biti jako teško jer jako puno izostajem, ali nadoknadim to. Prijatelji mi pomažu i profesori su jako susretljivi i razumni pa mi daju da odgovaram po dogovoru tako da uspijem sve stići.”

Koliko je taekwondo ozbiljan sport u smislu ozljeda?

” Nije toliko ozbiljno i opasno kao drugi borilački sportovi kako se možda nekima čini, ali zna biti težih ozljeda. Zapravo to je jako lijep sport”

Kako si se počela baviti ovim sportom?

“Prvo je moj brat krenuo u TK Novi Zagreb i kako je on krenuo tako sam ja htjela, imala sam 3-4 godine. Zajedno smo trenirali do nedavno, on je odustao ja sam evo ostala.”

Heleni želimo još puno uspjeha na natjecanjima i sportskoj karijeri. Ako si kojim slučajem propustio ovotjednu #enterpeople epizodu, poslušaj ju ovdje.

 

A ako i ti imaš nekoga na koga si ful ponosan i misliš da zaslužuje svojih pet minuta slave u eteru Entera, prijavi ga putem bilo koje od naših društvenih mreža, na mail [email protected] ili preko našeg WhatsApp-a na 09 97 97 99 99. Mikrofon čeka.

Facebook Comments

[There are no radio stations in the database]