Izašlo novo festivalsko istraživanje: Ultra proglašena najutjecajnijim festivalom današnjice!

Festivali nisu samo festivali – oni su postali više od toga! Na njih ne idemo samo zbog mjuze, nego i zbog doživljaja. Ako si bar jednom bio na nekom od festivala onda sigurno znaš da je osjećaj, jednom riječi, nezaboravan!

Tako je streaming servis, CloudCover, proveo istraživanje na više od 600 partijanera koji obilaze razne festivale, a rezultati su jako zanimljivi. Ispitivali su ih pitanja kao što su “koji vam je festival bio najdraži?” i “je li vam festival promijenio život?“, a čak je 63% ispitanih odgovorilo da im je festival promijenio život! Mi se s njima aposlutno slažemo.

Istraživanje je pokazalo i da je Ultra Music Festival najutjecajni festival poslije prvog Woodstocka! Da budemo precizni, Ultra je the most life-changing festival nakon Woodstoka. Svakako vrlo laskava titula. Ono što se mi pitamo – gdje je na toj listi Tomorrowland? Nema ga niti na top 10 najutjecajnijih festivala?? Jedino logično objašnjenje tome je to što je istraživanje provedeno na Amerikancima gdje Tomorrowland nije toliko popularan. Na slici ispod možeš vidjeti što nam je još otkrilo istraživanje.

Kako stvari stoje festivali očito postaju sve pristojniji. Sve je manje nasilja, droge, pušenja, seksa, golotinje… Jedino čega ima više, jest alkohol! Bilo bi zanimljivo vidjeti rezultate ovakvog istraživanja i u Europi, ali ono što sigurno znamo jest da ukoro kreće festivalska sezona tako da se pripremaj za partijanu svog života.

Cijelo festivalsko istraživanje koje je proveo CloudCover Music možeš pogledati OVDJE.