ULTRA Europe izbacila drugu fazu lineupa: U Split stižu Above & Beyond, Armin van Buuren, DJ Snake, The Chainsmokersi i mnogi drugi!

ULTRA Europe danas je objavila drugu fazu lineupa za centralni dio festivalskog ULTRA Europe događanja na Poljudu, a na Enter nam je tom prilikom došao i Alek El-Kazal, voditelj projekta ULTRA Europe koji je lineup i ekskluzivno otkrio u našem eteru. Vijest koja se iščekivala tjednima i koju je vrijedilo čekati! Jedinstveni destinacijski festival na svijetu napokon je otkrio drugu fazu izvođača koji će zasvirati na jednoj od veličanstvenih poljudskih pozornica. Above & Beyond, Adam Beyer, Afrojack, Alesso, Armin van Buuren, Carl Cox, The Chainsmokers, David Guetta, DJ Snake, Jamie Jones, Joseph Capriati, Maceo Plex, Marco Carola i Richie Hawtin – četrnaest je ovo svjetskih velikana koja su se upisala na ovogodišnju veliku ULTRA Europe izvođačku listu, a koja će do početka festivala brojati više od 250 imena. Već je dobro poznato da u Split stiže i najveći trojac u povijesti elektroničke scene, švedske legende Swedish House Mafia, a stiže i najnovija pozornica – Worldwide stage.

Foto: Ultra Europe

Sedmo izdanje može se pohvaliti i nikad boljim i jačim imenima koja će nastupiti na pozornici RESISTANCE. Osim spektakularnog izgleda ova pozornica privlači sve više poklonika diljem svijeta svojim zaraznim glazbenim stilom i zvukom, a ove godine premijerno će nastupiti kubansko-američki nagrađivani DJ i producent Maceo Plex. Deep, progressive i tech house njegov su glazbeni potpis, a koliko je omiljen govori i podatak da već godinama ima jednu od najposjećenijih rezidencija u klubu Pacha na Ibizi. Višestruko nagrađivani britansko-kanadski DJ Richie Hawtin također će prvi put okusiti sve čari nastupa na Poljudu, a ono što je obilježilo njegov rad u proteklih godinu dana je 75-minutni audio-vizualni show CLOSE – SPONTANEITY & SYNCHRONICITY. Koristeći intimno postavljene kamere, istražuje odnos između ljudske kreativnosti i inovativnih tehnologija koje omogućuju slobodu improvizacije. Ovaj odnos između čovjeka i stroja odvija se na zaslonu u stvarnom vremenu i približava publiku Hawtinovim intuitivnim gestama.

Foto: Ultra Europe

Švedski techno i tech house producent Adam Beyer vraća se u Split nakon punih 6 godina, a na listi povratnika upisali su se i Above & Beyond, engleska trance, progressive i big room grupa te Alesso, Šveđanin koji je proteklih godina obilježio svjetsku EDM glazbenu scenu. Prije samo nekoliko dana objavio je najnoviji singl Time, a njegovi nastupi nezamislivi su bez sad već legendarnog singla Heroes koji je njegovu karijeru podigao na višu razinu, pjesme Calling nastaloj u suradnji s Sebastianom Ingrossom te još uvijek aktualnog velikog hita Remedy.

A kako je do festivala ostalo još četiri mjeseca, podsjetnik i zagrijavanje za najluđe ljetne dane u godini stiže iz Miamija. Naime, ovaj se američki grad sprema za 21. izdanje Ultra Music Festivala koji će se održati od 29. do 31. ožujka 2019. na novoj adresi – u povijesnom parku Virginia Key Beach Park i Miami Marine Stadionu. Ulaznice su gotovo rasprodane što i ne čudi s obzirom na to da ovaj festival već tri godine zaredom nosi titulu najboljeg festivala na svijetu. Posjetitelje očekuje produženo radno vrijeme i prošireni festivalski prostor, sedam pozornica, brojna produkcijska iznenađenja te nikad više izvođača.

Ulaznice za sedmo izdanje mogu se kupiti na prodajnim mjestima Tisak Media, putem sustava Ticketshop.hr te na službenoj web stranici. Domaći fanovi još samo kratko vrijeme mogu ugrabiti trodnevne festivalske ulaznice po cijeni od samo 799 kuna jer će organizatori uskoro objaviti nove cijene i pakete ulaznica. Sve ostale informacije mogu se pronaći i na službenoj Facebook stranici festivala, Twitter profilu, Instagram profilu te putem aplikacije na iTunesu. Informacije o događanjima ULTRA Worldwide možete pronaći na www.umfworldwide.com, a o programu RESISTANCE na www.resistancemusic.com.