Od arhitekture do slastičarstva: U “Enter People” stigla diplomirana arhitektica i vlasnica brenda “Šlag na kraju”!

Written by on 26/03/2019

U ovotjednoj #enterpeople epizodi kod Alex u Maratonu hitova 2 gostovala je Iva Erić, mlada diplomirana arhitektica, a ujedno i vlasnica brenda “Šlag na kraju“. Iako je diplomirana arhitekturu, 24-godišnja Iva odlučila se baciti u slastičarske vode, kako kaže, sasvim spontano.

Dosta dugo već pečem torte za svoje frendove za njihove rođendane i prije jedno godinu i pol dana su krenula pitanja može li se ta torta kupiti od mene. E tu se rodila ta ideja. Rekla sam zašto ne, otvorila sam Instagram i cijela priča je krenula.” – kaže Iva te dodaje kako joj arhitektonsko obrazovanje jako pomaže u izradi kolača i slastica.

Kompozicija, način na koji se ukrasi slažu, boje, cijeli taj sklad… Ne bi to tako izgledalo da nema arhitekture i umjetničke sfere koja mi jako pomaže.” – objašnjava Iva.

Na pitanje odakle jedna arhitektica u slastičarskom svijetu, Iva kaže: “Svi smo odgajani na način da moramo završiti jedan fakultet i raditi jednu stvar u životu, imati posao od 9 do 17. Ja mislim da sve mogu stići ako si dobro organiziram vrijeme, a i život je dovoljno dug tako da se još stignem baviti arhitekturom ako poželim. Zgrabila sam priliku koju sam mogla i zadovoljna sam, nije mi žao ničega i ne smatram da sam pogriješila“.

Iako joj kolač sam po sebi ne uzme toliko vremena (u prosjeku cca 4h), Iva kaže kako je cijeli proces dosta dulji: “Treba otići po sastojke u dućan, ispeći biskvit, ohladiti biskvit, izraditi sve te ukrase… Ima tu dosta posla” – objašnjava Iva te dodaje kako inspiraciju pronalazi u umjetnosti: “Hodam gradom, vidim brutalnu žutu haljinu u izlogu i bam, moram tako nešto imati na svojoj torti. Vidim cvijeće i cvjećarni i to želim. Ideje se rađaju svugdje, a inspiracija mi je umjetnost generalno“.

 

 

Najpoznatiji Ivin kolač zove se “Think Chocolate Pink” i kako kaže, do sad ga je napravila jedno 60-70 puta, a riječ je o kolaču s biskvitom od tamne čokolade, kremom od čokolade i kremom od maline.

Svoje klijente, odnosno kupce svojih slastica Iva dijeli u dvije skupine. Kako kaže, jedni su oni “Instagram ljudi” koji takve kolače žele čisto da bi ih mogli pofotkati za Instagram, a drugi su mame koji žele nešto lijepo i unikatno za krstitke, rođendane i slične prigode.

Naglašava kako bez društvenih mreža ne bi bila tu gdje je jer joj one ne služe samo kao promocija, već joj predstavljaju način poslovanja i ključan su joj kanal dolaženja do kupaca, ali i kupaca do nje jer se sve narudžbe odvijaju upravo putem Facebooka i Instagrama.

Ako se nas pita, ovo nisu kolači već čista umjetnost. Wow!

Sve Ivine radove možeš pratiti na službenom Facebook ili Instagram profilu “Šlag na Kraju“.

Ivi i dalje želimo puno sreće i uspjeha, puno brutalnih kolača i zadovoljnih klijenata, a tebi ovdje prilažemo kompletnu #enterpeople epizodu.

Ako i ti imaš nekoga tko zaslužuje doći u eter Entera, prijavi na [email protected], naš WhatsApp (09 97 97 99 99) ili na bilo koju našu društvenu mreža. Mikrofon čeka.

Facebook Comments

[There are no radio stations in the database]