JOB FAIR: Studentski sajam s više od 100 vodećih poduzeća dolazi na FER!

Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) 15. i 16. svibnja ugostit će 115 domaćih, regionalnih i inozemnih tehnoloških poduzeća na sajmu poslova Job Fair. Cilj sajma je upoznati hrvatske studente s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te ih povezati s uspješnim poduzećima.

Svečano otvorenje četrnaestog sajma studentskih poslova održat će se 14. svibnja projekcijom dokumentarnog filma The Cleaners (2018.) te razgovorom s redateljima Hansom Blockom i Moritzom Riesewieckom na FER-u.

Hrvatska tehnološka poduzeća poput Infobipa, Rimac Automobila, Nanobita, Photomatha i Microblinka na zagrebačkom će Fakultetu elektrotehnike i računarstva tražiti studentske talente, a njima će se pridružiti i tehnološki prvak u razvoju društvenih mreža Facebook, svjetski gigant u razvoju operacijskih sustava Microsoft, poduzeće orijentirano na zaštitu podataka Palantir i lider u proizvodnji poluvodičkih komponenti Infineon.

Raznovrsnost poduzeća i ponuda poslova fokus je svakog sajma Job Fair. Ove će godine studenti, ali i mladi koji razmišljaju o promijeni karijere, osim s predstavnicima ICT i automobilske industrije imati priliku razgovarati i s liderima bankarskog i telekomunikacijskog sektora, predstavnicima za razvoj mobilnih i web aplikacija, predstavnicima industrije video igara, kao i s brojnim vodećim predstavnicima iz područja elektronike, radiokomunikacije i industrijske automatizacije.

Ponuda poslova i praksi na sajmu Job Fair usredotočena je na studente FER-a i srodnih STEM usmjerenih fakulteta, no i ove će godine studenti društveno-humanističkih usmjerenja moći pohraniti životopis u Job Fair bazu i predstaviti se poduzećima na četrnaestom sajmu poslova.

Praktične radionice prošlogodišnji su novitet Job Faira. Zbog velikog interesa devet tehnoloških poslodavaca održat će radionice na ovogodišnjem sajmu na temu znanja i vještina s kojima se zaposlenici susreću svakodnevno. Osim radionica, organizatori Job Faira pripremili su i dvadeset dva predavanja na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Kako bi povećali šansu za posao ili obavljanje prakse, studenti će prije početka sajma, kao i za vrijeme trajanja sajma, moći predati svoj životopis putem Job Fair internetske stranice. Pohranjivanjem životopisa svaki će student putem e-pošte dobiti jedinstveni QR kod – posjetnicu za predstavljanje poduzećima, dok će poslodavci nakon sajma u bazi životopisa jednostavnije pronaći studente čiji su QR kod skenirali.

Posjetitelji će na kraju prvog dana sajma u opuštenoj atmosferi u KSET-u imati priliku razgovarati i s predstavnicima poduzeća. Uz razgovor, održat će se i kviz na kojem će sudjelovati timovi sastavljeni od poslodavaca i studenata.

Sajam poslova Job Fair organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Za više informacija pratite internetsku stranicu, Facebook stranicu i Instagram profil.