Najbolji mladi europski košarkaš : U “Enter People” stigao Cibonin Roko Prkačin!

Rijetko koji 16-godišnjak u svijetu sporta ima rezime kao ovaj mladić – MVP Europskog prvenstva U16, MVP Final Foura juinorske ABA Lige, nekoliko nastupa za seniore Cibone
Osim što se po košarkaškim sposobnostima, i visini (čak 206 cm), razlikuje od većine svojih vršnjaka, priča mu nije strana, tako da se na veliko raspričao s našom Alex.


Sin velikog hrvatskog košarkaša Nikše Prkačina nije dugo birao sport – “Košarka mi je u obitelji, u genima, to je  najvažniji dio mog života i apsolutno sve ulažem u nju“, kazao je Roko pa nadodao, “treniram nekoliko puta dnevno, po više sati, ulažem maksimalan trud i dajem onoliko koliko mogu.

Zbog brojnih uspjeha i ranog ulaska u seniorsku košarku, mnogi povlače usporedbe s najvećim NBA igračima naših prostora – Dončićem, Šarićem, pa čak i velikim Kukočem. “Laskaju mi usporedbe, ali jednostavno nije fer kada me se uspoređuje s njima, to je jedan totalno drugi nivo, imam ja još puno do tamo“, ostao je skroman i rekao kako mu NBA liga ipak nije prvi san, “Europa mi je prije NBA-a, ali ja još ne razmišljam toliko daleko u budućnost, već samo da svaki dan postajem sve bolji.”

Biti najbolji igrač Europskog prvenstva nije mala stvar, a kad to okruniš šutom za pobjedu zadnjim sekundama utakmice, sve je još slađe. No samo 20-ak sekundi prije kraja, Roko je fantastično zakucao preko Španjolca i tako vratio vodstvo Hrvatskoj, “Institikvno sam to napravio, nisam ništa ciljao ni planirao i tako ispao narodni heroj.

 

Debi za seniore Cibone imao je početkom ove godine, “Kad sam ulazio u igru, srce mi je nenormalno lupalo, bio sam u pozitivnom šoku, ali sam se opustio i sve je kasnije bilo dobro“, a za budućnost najavio, “meni je samo san da napravim dobar rezultat s Cibonom, o ostalom previše ne razmišljam.

Najveći uzor mu je Dražen Petrović, u NBA-u navija za Milwaukee Buckse, a Dario Šarić mu je ispred Bojana Bogdanovića.
Dubrovnik, kaže, ipak voli više od Zagreba, ljeto mu je draže od zime, a otac mu u igri 1 na 1 više nije ravan.

Rado bi mijenjao da bude top tri izbor NBA Drafta, a da mu za uzvrat ton poziva na mobitelu bude legendarni timeout Jasmina Repeše.

timeout

Iako Roko još nema instagram, njegov put možete pratiti na instagram stranici KK Cibone.

 

Ako i ti imaš nekoga tko zaslužuje doći u eter Entera, prijavi na [email protected], naš WhatsApp (09 97 97 99 99) ili na bilo koju našu društvenu mreža. Mikrofon čeka.