Influenceri na aparatima? Instagram sakriva broj lajkova, Whatsapp blokira screenshot….

Malo je za reći da nam Instagram i Whatsapp u zadnje vrijeme pomalo skaču po živcima, budući da se već dva puta dogodilo da su ove društvene mreže u potpunosti “pale”. Sada smo možda i otkrili razlog za to… Instagram i Whatsapp uvode neke uistinu značajne promjene.

Pa ajmo prvo krenuti s Instagramom. U Instagramu ozbiljno razmatraju mogućnost sakrivanja broja lajkova tako da bi samo osoba koja objavljuje sadržaj mogla vidjeti broj lajkova na objavi. Svrha ovoga je, navodno, da se korisnici fokusiraju na sam sadržaj, a ne na broj lajkova. Iz Instagrama su izdali priopćenje kako za sada istražuju načine smanjenja pritiska na korisnike Instagrama. Da Instagram testira ovu mogućnost sakrivanja lajkva, otkrila je jedna korisnica.

A ni Whatsapp nije pošteđen velikih promjena. Pripremaju se čak tri velike novosti koje zasigurno mijenjaju mnoge stvari. Znaš ono kad se neki razgovor doslovno zakuha i jedina logična stvar koju ćeš napravit je screenat razgovor i proslijediti ga dalje na komentiranje. E, pa, velike su šanse da toga više neće biti. Whatsapp navodno uvodi blokiranje snimki ekrana. To znači da te netko može blokirati da screenaš vaše razgovore. Osim toga uvodi se i autentifikacija razgovora. Kako bi bili sigurni da se dopisujemo baš s tom osobom kojom želimo, a ne s frendom koji je uzeo mobitel i ima stvarno loš smisao za humor, korisnici će se morati identificirati otiskom prsta. Ostaje problem onih koji nemaju smartphone pa će se na ovu značajku vjerojatno još malo pričekati. I zadnje su iz Whatsappa najavilii ono čega nikada ne može biti dosta. Nove emotikone!

Što god došlo, samo se nadamo da više neće biti onakvih šokova sa višesatnim prekidima, a i nadamo se da će influnceri preživjeti to da broj lajkova na Instagramu ipak zadrže samo za sebe.