Dobitnica ‘Zlatnog studija’ u eteru Entera : U “Enter People” stigla mlada glumica Elizabeta Brodić!

Iako je tek nedavno završila akademiju dramske umjetnosti, 24-godišnja Elizabeta Brodić glumica je čijim se uspjesima ne mogu pohvalit ni mnogo stariji kolege. Ove godine nagrađena je za odlično utjelovljenje sestre Anne u predstavi ‘Luđak i opatica’, u kojoj je zajedno s Marinkom Prgom oduševila sve koje su posjetili HNK Varaždin. Nagrada ‘Zlatni studio’ za novo lice u kazalištu jedna je od najprestižnijih nagrada u Hrvatskoj i svakako dobra motivacija za nastavak karijere.

Drago mi je da sam dobila nagradu, no ne obazirem se previše na to, posvećena sam drugim projektima i idem dalje” skromno tvrdi Elizabeta i dodaje, “nagradu definitivno nisam očekivala, došla je kao neočekivani dar, a takvi darovi su najljepši.”

Njen put u glumu ipak nije bio tako ravan kako se čini. Tek je u kasnim tinejdžerskim godinama shvatila da se time želi baviti.

“Roditelji su me sa šest godina upisali na glumu, no brzo sam odustala i posvetila se drugim stvarima poput sviranja i plesa.” 
To ipak nije bio kraj njene glumačke epizode, “ponovno sam se posvetila glumi krajem osnovne i onda u trećem srednje shvatila da je to nešto što me zanima i da bih mogla probati upisati akademiju.

Iako tvrdi da je u svijetu glume teško imati glumačkog uzora, svoju inspiraciju djelomično je pronašla u Kseniji Marinković koja joj je pomogla u pripremi za akademiju.

Brzo smo se sprijateljile i odlučila mi je pomoći iako to nikad nije prije radila“, oduševljeno tvrdi, “sve je super prošlo jer sam sad tu gdje jesam.

Od svih glumaca s kojima je radila najdraži joj je Karlo Mrkša, “glumili smo u već skupa u nekoliko predstava, uključujući i film ‘Za ona dobra stara vremena‘, a i trenutno glumimo u HNK Varaždin u predstavi ‘Terminus’.

Njihovim suradnjama čini se nema kraja, “nadam se da nas nikada neće rastaviti jer mi je s njim stvarno super.”

Osim u filmu možemo je vidjeti i u nekoliko sapunica i serija, no kaže kako se na televiziji ne može gledati, pogotovo kad čuje svoj glas.
Na kraju priznaje kako između kazališta i televizije ipak mora izabrati kazalište, ali da oboje voli gotovo podjednako.

Unatoč ogromnom hypeu u današnoj kinematografiji, Avengerse nije i ne misli pogledati već više preferira Oscarovske filmove poput ‘Green Book’ i ‘The Vice’.
Ista stvar je i sa Game of Thronesom koji svakom novom epizodom ruši rekorde. Elizabeta bi ipak preporučila ‘La casa de papel’.

Elizabetinu glumačku priču možete pratiti putem Instagrama, a uživo je vidjeti na daskama u HNK Varaždin.

Ako i ti imaš nekoga tko zaslužuje doći u eter Entera, prijavi na [email protected], naš WhatsApp (09 97 97 99 99) ili na bilo koju našu društvenu mreža. Mikrofon čeka.