Neviđena ljubav prema životinjama: U Enter People stigla Gloria, udomiteljica 30 pasa!

Činjenica da u zadnjih nekoliko godina viđate sve manji broj napuštenih pasa i ostalih životinja kako lutaju ulicama Zagreba, zasluga je ove 21-godišnje Zaprešićanke.

Gloria Malin sve je osim obične djevojke u cvijetu mladosti. Od svojih najranijih godina shvatila je da obožava životinje i da želi biti veterinarka, a u prvom razredu srednje škole počela se baviti udomljavanjem i brigom za napuštene životinje.

“Sve se odvija u obiteljskoj kući i na volonterskoj bazi, tako da je to još jedna otežavajuća okolnost“, tvrdi Gloria te dodaje kako bez maksimalne podrške njene obitelji ništa od ovog ne bi bilo moguće.

Briga o psima i drugim životinjama ogroman je trud, ali količina ljubavi i zadovoljstva koju dobiješ zauzvrat je neizmjerna.”

Ipak u svemu tome ima i poneki tužan trenutak, izjavila je Gloria. “Trebalo mi je skoro dvije godine da se priviknem na odlazak pasa, kada bi ih netko udomio, plakala sam i nije mi bilo lako, no onda sam shvatila da ne mogu spasiti cijeli svijet i koliko zapravo činim za sve one koje mogu.

Gloria je za svoj rad prikladno i nagrađena – nagrada Ponos Hrvatske za 2016. godinu došla joj je u vrijeme osnivanja udruge S-PAS te poslužila kao dodatni poticaj za svoj trud i rad.

Udrugu sam osnovala u siječnju 2017., trenutno imamo četiri aktivne članice te sve radimo isključivo na volonterskoj bazi.

Cijela udruga temelji se na volontiranju te na dobrovoljnim prilozima. Upravo zato poziva sve koji vole životinje i imaju slobodnog vremena da svojom dobrom voljom sudjeluju u njenom radu. “Nalazimo se nedaleko Zaprešića, uvijek smo dostupni i svatko u bilo kojem trenutku uz prethodnu najavu može doći i podružiti se sa psima, čuvalica nam uvijek fali!

Slobodno vrijeme Gloriji je stran pojam, dani joj uglavnom traju od same zore pa sve do kasno navečer, ali ne žali niti za jednim trenutkom provedenom uz svoje ljubimce.

Za sam kraj izjavila je kako trenutno ima sedam svojih pasa te da unatoč nekoliko mačaka koje su također u istoj kući, zle krvi između njih i pasa jednostavno nema.

Najdraže pasmine su mi ovčari i bernardinci, a naravno i mješanci koje obožavam, jer nikad ne postoje dva ista, svaki je skroz poseban!

Ovim putem pozivamo sve koji imaju volje i vremena da se priključe radu udruge i pomognu na bilo koji način.
Udrugu S-PAS možete pratiti na Instagramu, Facebooku  i službenoj stranici. Sve informacije su dostupne na webu.

Gloriji još jednom svaka čast jer ovakva ljubav i predanost prema životinjama se rijetko viđa!

Ako i ti imaš nekoga tko zaslužuje doći u eter Entera, prijavi na [email protected], naš WhatsApp (09 97 97 99 99) ili na bilo koju našu društvenu mreža. Mikrofon čeka.