Plesač, sportaš, organizator plesnih natjecanja: U Enter people stigao svestrani David Pagitz!

U ovotjednoj Enter People epizode kod Alex u Maratonu hitova gostovao je mladi David Pagitz, 23-godišnji plesač, sportaš i organizator plesnih natjecanja. Za gostovanje u #enterpeople epizodi ga je prijavio također jedan bivši enterpeopleovac – Ante Toni Debelić.

Cijela Davidova priča i ljubav prema plesu krenula je s njegovih 9 godina kad je u Austriji dobio svoju prvu, a ujedno i glavnu ulogu u mjuziklu “Emil i detektivi u klagenfurtskom kazalištu, a probe i nastupi trajali su mu godinu i pol dana. Osim toga, nekoliko je puta kao individualni plesač nastupao i na državnim natjecanjima u Austriji. Kao individualni plesač je nekoliko puta osvajao ESDU Austria (državno natjecanje) te se natjecao na svjetskoj razini. Kao član grupe Flash Dance Unit u Hrvatskoj osvojio je titulu prvaka države te medalju na svjetskoj razini.

Plesna karijera potaknula ga je i na organiziranje DanceStara, jednog od najvećih plesnih natjecanja u svijetu čije se finale održava u Poreču od 22. do 26. svibnja te okuplja preko 7.000 sudionika iz preko 20 zemalja.

Hrvatska je zemlja u kojoj ima puno dobrih plesača i talentiranih učitelja, međutim scena još nije toliko jaka. Nadamo se da ćemo to eventom postići. A osim toga, Hrvatska je turistički jako atraktivna zemlja. To je super za plesače jer osim natjecanja imaju priliku vidjeti zemlju i uživati. Osim plesača dovodimo i svjetski poznate suce koji drže seminare i razne edukacije tako da je to još jedan dodatni benefit plesačima koji se žele educirati. Imaju priliku pokazati se profesionalno pred svjetskim stručnjacima, tako da mislim da s ovime stvarno jačamu plesnu scenu u Hrvatskoj.” – kaže David te dodaje kako su uvijek u terminima DanceStara smještajni kapaciteti Poreča zbog broja sudionika popunjeni gotovo do kraja. Inače, glavna nagrada tog natjecanja iznosi bogatih 6.000€.

Nakon plesa David se počeo baviti polom i jahanjem, gdje se isprofilirao kao jedan od talentiranijih igrača u Hrvatskoj, zasluživši mjesto na prestižnom polo kampu u Engleskoj. “Jako mi je žao što polo nije zaživio u Hrvatskoj, mislim da bi se svidio ljudima. Jako je eksplozivan sport, igra se s konjima četiri na četiri i to na terenu veličine devet nogometnih igrališta. Slično kao u nogometu, cilj je dati gol protivničkoj ekipi.” – objašnjava David.

Kad bi trebao birati kako će se predstaviti ljudima i objasniti im što radi, David kaže kako bi se nazvao “event managerom” DanceStara. U DanceStaru misli ostati raditi i dalje jer ga jako zanima gdje sve taj brend može ići i u kojem se smjeru može razvijati, a time spaja ugodno s korisnim – posao i ljubav prema plesu.

Davidu i u daljnjem radu i karijeri želimo puno sreće i uspjeha, a tebi ovdje prilažemo cijelu ovotjednu #enterpeople epizodu.

A ako i ti imaš nekoga na koga si ful ponosan i misliš da zaslužuje svojih pet minuta slave u eteru Entera, prijavi ga putem bilo koje od naših društvenih mreža, na mail [email protected] ili preko našeg WhatsApp-a na 09 97 97 99 99. Mikrofon čeka.