Preobrat na pomolu: Ultra Miami se vraća na svoju lokaciju?

Ovaj smo mjesec svi ostali u šoku kada je nakon dvadeset godina, grad Miami odlučio odustati od Ultre i otkazao je ugovor s ovim najpoznatijim svjetskim festivalom. Razloga za to bilo je mnogo, a neki od njih su učestale žalbe lokalaca, istraživanja koja ukazuju za zvučno onečišćenje flore i faune, ekološke opasnosti i slično. No ipak nije sve crno ili bijelo. Gradski povjerenik, Ricky Arriola, ipak je stao na stranu Ultre i zatražio novi dogovor između grada i Ultre kako bi se opet mogla održati i iduće godine, a kao najbolji opciju ističe da se Ultra odvija za vrijeme popularih američkih proljetnih praznika da se to ludilo napokon organizira.

“I ask for the Commission to authorize the City Manager to begin discussions with Ultra Music Festival to determine the feasibility of hosting Ultra Music Festival 2020 at Lummus Park provided that an adequate public safety, transportation, and noise mitigation plan be provided.”

Ultra je i sama dala priopćenje kako nisu u potpunosti zadovoljni organizacijom ovogodišnjeg festivala na Virginia Key-u te da je bilo mnogo propusta u organizaciji. To se posebice tiče kolapsa prijevoza zbog kojeg su tisuće partijanera morali prohodati kilometre da dođu do svog smještaja. Ovih će dana grad održati još jedan sastanak s Ultrom tako da se nadamo da ćemo tada saznati nešto konkretnije. U svakom slučaju, ne želimo da nas 20 godina stara Ultra Miami napusti!