Vraća se popularni “Tamagotchi”!

Aladin u kinima, Spajsice ponovno na turneji, Motorola izbacuje Razr, Pokemoni su dobili svoj film sa Pikachuom… Velika je ovo godina za nostalgičare. A uz sve navedeno, Tamagotchi doživljava svoj comeback!

Ako si klinac 90-ih, mislimo da je svako objašnjavanje ove ultra-uber-maxi-mega-kul igračke suvišno jer su ogromne šanse da si je i sam(a) imao/la. Ali, za one koji ne znaju, riječ je o jajolikoj igrački iz 1997. godine s malim displayjem pomoću koje si se brinuo za svog “digitalnog ljubimca”. Mogao si ga hraniti, igrati se s njim, dati mu lijek, provjeriti mu temperaturu, spustiti vodu nakon njegovog odlaska na wc ili ga jednostavno dovesti u red ako bi te gnjavio, a da mu ništa ne fali. S druge strane, ako se ne bi dovoljno brinuo/la o njemu, tvoj bi ljubimac uginuo. U tom slučaju, pribadačom bi pritisnuo “reset” tipku i tako bi ga oživio.

Na Amazonu su osvanule identične kopije Tamagotchija kakvog je većina imala 90ih godina, a opis kaže:  “The Original Tamagotchi digital pet you loved back in 1997 is back with the original programming! Raise your Tamagotchi from egg to child to adult and how you take care of it will decide which of the seven adults you’ll get.“. Ova planetarno popularna digitalna igračka razvijena je u Japanu od strane kompanije Bandai, a svoj vrhunac popularnosti doživjela je prije 20ak godina. Za sve one koji se i dalje osjećaju kao dijete ili jednostavno žele vidjeti kako bi im u 2019. godine , dobre vijesti su te da se Tamagotchi može nabaviti na Amazonu po početnoj cijeni od 20ak funti.