Jaz-Z postao je prvi milijarder u svijetu hip-hopa!

Prema poznatom časopisu Forbes, hip-hop je dobio svog prvog milijardera! Titulu nosi Jay-Z! Tako je Forbes procijenio da je Jay Z težak čak milijardu dolara, dok je njegova supružnica Beyonce teška oko 300 milijuna dolara.

Nije nikakvo čudo da su se estradne zvijezde i pjevači bacili u svijet biznisa nakon što su se proslavili, ali u svijetu hip-hopa u tome nedvojbeno prednjači Jay Z. Na glazbenoj sceni ga nema kao kiše u pustinji, ali je u poslovnom svijetu prisutniji nego ikada. Stručnjaci smatraju da je ključ njegovog poslovnog uspjeha u tome što je gradio vlastiti brend, a nije promovirao druge.

Njegovo bogatstvo uključuje: gotovinu i investicije, uključujući i ogromnu investiciju u Uber, dionice u Armand de Brignac champagneu, D’Usse cognacu, streaming servisu Tidalu, njegovu vlastitu tvrtku, imovinu i kolekciju skupocjenih umjetnina.

Iza njegovog uspjeha stoji teška životna priča, odrastao je u New Yorku, a prvi je novac zarađivao preprodajom droge. Svoj prvi album izdao je 1996., a nakon njega još 14 top albuma. Svaka čast Jay Z, samo jako!