Novo turističko odredište? Navala turista u Černobil zbog HBO-ove serije!

Da, svi već danima bruje o genijalnoj seriji u produkciji HBO-a, “Černobil”, a serija je ima toliko jak utjecaj na svoju publiku da ekipa očito mora otići na lice mjesta i uvjeriti se u sve ono što se u seriji događa. Tako je broj turističkih rezervacija za posjet Černobilu porastao za čak 40% od početka emitiranja serije!

Prije dva mjeseca obilježeno je 33 godine od černobilske nuklearne katastrofe, a utjecaji nuklearnog zračenja osjećat će se još tisućama godina na tom prostoru. Zato tamo i nije preporučljivo boraviti duže od nekoliko sati, a slobodno kretanje bez stručne pratnje je strogo zabranjeno, no niti to nije spriječilo navalu turista i obožavatelja ove nove HBO serije koja je postala najbolje ocijenjena serija svih vremena prema IMDb-u! Svaka čast za produkciju jer su ovime premašili i “Game of Thrones”.

Tek je prije nekoliko godina dopušten ulazak u ovo područje, a danas je moguće isključivo uz pratnju ovlaštenih vodiča koji vode računa o opasnim točkama. Ako slučajno i ti želiš posjetiti Černobil i Pripjat uvedena je dnevna autobusna linija iz Kijeva. U tom aranžmanu možeš posjetiti napuštena sela te ručati u jednom černobilskom restoranu. Zvuči kao ručak za pamćenje.