Nova nada hrvatskog sporta: U “Enter People” stigao najbolji mladi rukometaš svijeta

Ako kojim slučajem još niste čuli za njega, ne brinite, to će se ubrzo promijeniti!

Halil Jaganjac mladić je čije će se ime sigurno spominjati još puno godina u hrvatskom sportu.
Ovaj 20-godišnji igrač RK Nexea iz Našica već je dvije godine dio seniorske reprezentacije hrvatske, gdje kao najmlađi član polako, ali sigurno dobiva sve veću minutažu.

 Nakon duge i naporne sezone, u kojoj je Nexe došlo do četvrtog mjesta u jednoj od najjačih svjetskih liga, SEHA ligi, te u kojoj je Hrvatska bez izgubljene utakmice izborila Europsko prvenstvo 2020. godine, uhvatili smo Halila na kratko u novoj Enter People epizodi kod Alex.

Za početak smo krenuli s počecima – kako rukomet?

Za sve je krivo svjetsko prvenstvo koje se održalo u Hrvatskoj još tamo 2009.“, potvrdio je Halil, “euforija je bila na vrhuncu, počeli su se otvarati novi klubovi i interes za rukometom je počeo jačati, tako da sam i ja tu uskočio u sport“.

Na prijelazu iz osnovne u srednju sam shvatio da sam stvarno dobar pa je sve krenulo i malo ozbiljnije, treninzi dva puta dnevno, prehrana, teretana, sve se pomalo podređivalo rukometu, a sport me nagradio za sve uloženo“.

Nakon afirmacije u RK Kozali, niželigaškoj ekipi iz Rijeke, uslijedio je transfer u veliki Paris Saint-Germain, sa samo 17 godina!
Već na prvom treningu s prvom ekipom bilo je očito kako je došao igrati s velikim dečkima.

Kad mi je najbolji rukometaš svijeta, Mikel Hansen, prvi puta dodao loptu moram priznati kako mi nije bilo svejedno“, prisjeća se svega Halil i dodaje,” ako kojim slučajem to ne uhvatiš glava bi mogla opasno nastradati“.

Nakon prvog seniorskog reprezentativnog okupljanja uslijedio je poziv izbornika Line Ćervara u makedonski Metalurg, kojeg je naš izbornik tada također vodio. Godinu i pol branio je boje kluba iz Skoplja, “bilo je to predivno iskustvo, svi su me fantastično prihvatili, razvio sam se u svim pogledima i kao osoba i kao igrač“.

Tamo je Halil postao jedan od najtraženijih mladih igrača svijeta. U svojoj prvoj sezoni u SEHA ligi postigao je nevjerojatnih 100 golova, čime je postao najmlađi najbolji strijelac u povijesti natjecanja. Ni u najjačem rukometnom klupskom natjecanju na svijetu Ligi prvaka nije bio loš, gdje je nakon grupne faze bio top 5 strijelac turnira.

Da nije bilo financijskih problema u klubu, vjerojatno nikad ne bi ni otišao“, zaključio je, no sreću je našao i u novom klubu.

Nexe je ponudilo odlične uvjete, vidio sam veliku perspektivu u tom klubu i drago mi je da sam došao i vratio se kući u Hrvatsku“.

Iako su našice mali grad, svi žive za rukomet, “na svakoj je utakmici preko dvije tisuće ljudi, svi te znaju na ulici, jednostavno osjećaj igranja u tom gradu je jedinstven“.

Dugačak je to i velik put za nekoga tko će za nekoliko dana navršiti tek 21 godinu!

Na njemu je sada samo da radi i trenira, jer kroz nekoliko godina će zasigurno doći i jedna od glavnih uloga u reprezentaciji.

Za sada čekam svoju priliku, upijam znanje od ponajboljih igrača svijeta i uskočim kada treba“.

Halil je na kratko i preuzeo ulogu voditelja Entera te u kratkom kvizu provjerio Alexino rukometno (ne)znanje! Snašao se i više nego dobro tako da sigurno znamo šta može raditi poslije rukometne karijere!

Njegov suigrač iz Nexea, Mario Tomić, podjelio nam je i anegdotu da Halil dnevno pojede – kokošinjac piletine??

Haha, pa otprilike je tako da, ali nije ni on daleko u tome!”.


Rukometni kviz kao i ostale super trenutke iz Halilovog gostovanja možete poslušati na našem SoundClodu.

U tijeku je i glasovanje za najbolje mlade igrače svijeta po pozicijama te je Halil nominiran na poziciji lijevog vanjskog.
Svoj glas možete dati OVDJE!

Halilovu karijeru možete pratiti na njegovo Instagramu i Facebooku.

Mi Halilu želimo puuuno sreće i uspjeha u nastavku karijere i da nam se jednog dana vrati sa zlatnom olimpijskom medaljom oko vrata!

A ako i ti imaš nekoga na koga si ful ponosan i misliš da zaslužuje svojih pet minuta slave u eteru Entera, prijavi ga putem bilo koje od naših društvenih mreža, na mail [email protected] ili preko našeg WhatsApp-a na 09 97 97 99 99. Mikrofon čeka.