Matrix više nije trilogija: Stiže četvrti nastavak!

Ono što su u početku bile samo glasine koje kolaju još od 2003. godine kad je izašao treći nastavak megapopularnog filma, napokon je i službeno potvrđeno: Matrix dobiva svoj četvrti nastavak.

Objavio je to Warner Bros., koji također navodi kako će se u novom filmu naći originalna Matrixova postava koju čine Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss kao Neo i Trinity. Glavna režiserka i producentica filma bit će Lana Wachowski koja je radila i na dosadašnjoj originalnoj trilogiji. Iako je na prethodnim filmovima radila zajedno sa svojom sestrom Lilly, izgleda kako će na ovom nastavku biti angažirana samo ona.

We could not be more excited to be re-entering The Matrix with Lana” kažu iz Warner Bros-a te dodaju: “Lana is a true visionary — a singular and original creative filmmaker and we are thrilled that she is writing, directing and producing this new chapter in The Matrix universe.

Još uvijek nema službenih detalja oko filma, iako se nagađa kako će se s pripremom kompletne produkcije krenuti početkom iduće godine. Malo je reći da smo uzbuđeni i da nimalo ne sumnjamo u uspjeh nadolezećeg nastavka.