Službeno potvrđeno: Iduće godine izlazi PlayStation 5!

Fanovi igraćih konzola su na aparatima. Sony je najavio kako sljedeća generacija PlayStationa stiže na Božić 2020. godine. 

Plejka 5 imat će brže sučelje, bolju grafiku, drugačiji dizajn i kontroleri će biti drugačijeg diznajna te vibrirati na drugačiji način kako bi igrači što bolje i realnije mogli iskusiti trešnju sličnu situacijama u kojima se nalaze unutar igre.

 

Jim Ryan, direktor Sony Interactive Entertainmenta kaže: “With haptics, you truly feel a broader range of feedback, so crashing into a wall in a race car feels much different than making a tackle on the football field. You can even get a sense for a variety of textures when running through fields of grass or plodding through mud. One of our goals with the next generation is to deepen the feeling of immersion when you play games.
PlayStation 5 podržavat će i takozvani ray-tracing, digitalnu tehnologiju koja omogućuje realnije rekreiranje svjetlosti unutar virtualnog 3D okruženja, a po svim specifikacijama kojima se Sony hvali, gejmeri već sad nalaze poveznicu s Microsoftovim Xboxom koji će se također vani naći krajem iduće godine.
Još uvijek nema službenih fotografija niti grafika nove konzole, a izostaje i informacija o cijeni, no sigurno će u pitanju biti pozamašan iznos. Sve fotke koje smo koristili u tekstu samo su okvirni prikaz potencijalnog izgleda novog PS-a, a za kojeg fanovi nagađaju kako bi mogao izgledati.