Uspjeh svjetskih razmjera: MATRODA proglašen 76. najboljim producentom na svijetu!

Written by on 15/10/2019

Matroda munjevitom brzinom niže uspjeh za uspjehom u producentskom i DJ svijetu, zbog čega je prije nekoliko godina svjetska prijestolnica showbizz industrije, Los Angeles, postala njegov drugi dom. Nastupi, druženja i podrška onome što radi najvećih svjetskih glazbenih faca poput Dipla, Idrisa Elbe, Calvina Harrisa, DJ Snake-a i brojnih drugih, te više od 50 milijuna slušanja na online platformama, samo su odraz njegove kvalitete koja je rezultirala turnejama i nastupima po cijelom svijetu, i tituli 76. najboljeg producenta na svijetu prema poznatoj ljestvici 1001 Tracklist.

U svijetu ljubitelja elektroničke dance glazbe,rijetki su oni koji još nisu čuli za Matiju Rodića, umjetničkog imena Matroda. Ovaj dečko kojeg ste prije mogli često susresti na zagrebačkim ulicama i za DJ pultom zagrebačkih klubova, iste je zamijenio onima u L.A. – ju, gdje se preselio upravo zato što je njegova produkcija osvojila brojne američke i svjetske izdavačke kuće, a uspješni nastupi se preko oceana nižu jedan za drugim. Iako u Hrvatskoj možda nije poznat van kruga ljubitelja elektroničke glazbe, možemo sa sigurnošću reći da je Matroda trenutačno daleko najuspješniji hrvatski DJ i EDM producent.

Upravo je ovog tjedna na popularnoj 1001 Tracklist ljestvici top 101 producenata  2019. godine, zasjeo na 76. mjesto.

Ove subote, 19. listopada, nastupit će na All My Friends festivalu u Los Angelesu uz velikane poput Justice, Idrisa Elbu, Destructa, Busy P-ja, Black Coffeeja, DJ Harveyja i brojne druge. Vesela vijest je da uskoro priprema i nastup u Zagrebu nakon dvije godine izbivanja, te će on ugostiti svoje prijatelje u klubu Opera 13. prosinca, a lineup će biti otkriven uskoro. Prije nego što nas posjeti u Hrvatskoj, Matrodu očekuje još nekoliko američkih nastupa, ali i u Australiji, Novi Zelandu i Njemačkoj. Sve to u sklopu turneje kojom predstavlja svoj ovogodišnji The Red Tape album, prepun energičnog zvuka koji pokreće festivalske mase ali i underground klubove.

Matija se glazbom počeo baviti u osnovnoj školi, a kaže da je na njegov glazbeni put veliki utjecaj imao njegov tata, tako su mu prvi glazbeni uzori bili Led Zeppelin, Frank Sinatra i The Beatles. Prvi veliki uspjeh postigao je remiksom za pjesmu ‘California’ s Chris Lakeom, koji je postala hit u Americi pa tako i broj jedan na Beatport ljestvici i peta najslušanija pjesma na Sirius XM radiju 2015. godine.

Nakon toga slijedila su izdanja na najpoznatijim svjetskim etiketama kao što su Spinnin Records, Mad Decent, Dim Mak itd., što ga je dovelo da titule jednog od najboljih novih producenata house bass muzike na svijetu.

Do danas Matija ima više od 50 milijuna pregleda/slušanja na online platformama, nastupa na najvećim svjetskim festivalima po svijetu, a njegovu muziku puštaju sva velika imena poput DJ Snakea, Calvina Harrisa, Dipla, Martina Garrixa, Marshmelloa i ostalih… Uz posvećenost glazbenom radu Matija uvijek nađe vremena za pomoć drugima pa tako sudjeluje i u humanitarnim aktivnostima. Krajem travnja ove godine odigrao je humanitarni nogometni turnir Copa Del rave gdje je zaigrao u istoj momčadi s Diplom.

Veselimo se što ćemo uskoro, nakon dugo vremena ponovo plesati uz ovog talentiranog i svestranog zagrebačkog dečka. Vidimo se u Operi uz Matrodu i prijatelje 13.12.2019.

Facebook Comments

[There are no radio stations in the database]