Stiže video igrica s Aviciijem, prihod ide u dobrotvorne svrhe!

Iako ga više nema s nama, AVICII je i dalje sveprisutan. Nedavno mu je u Madame Tusseadus muzeju u New Yorku otkrivena voštana figura, rasprodan je njegov tribute koncert u Švedskoj, izašao mu je posthumni album, a sad se planira i video igrica.

Igrica bi se trebala zvati AVICII Invector, a igračima omogućuje intergalaktičko putovanje kroz razne reljefe i prepreke, a u kojem je cilj pogoditi što više nota Aviciijevih hitova. U igri će se naći čak 25 Aviciijevih stvari od kojih su samo neke “Levels“, “Without You” i “Lay Me Down“.

Razvoj ove igre zapravo je samo nastavak suradnje koju je sam Avicii ostvario s developerima iz Hello There Games studija kad je zajedno s njima 2015. godine radio inicijalnu verziju koja je 2017. godine postala dostupna za PS4. Ova verzija bit će dostupna i za Xbox One, Nintendo Switch, ali i stolna računala.

Cijela priča ima i humanitarni karakter: 25% prihoda od prodaje donirat će se u zakladu “TIm Bergling Foundation” koja za cilj ima podizanje svijesti o važnosti mentalnog zdravlja.

AVICII Invector celebrates Avicii’s life and music by immersing players inside the pulsing rhythms, evocative lyrics, and beautiful melodies he created,” kaže Leo Zullo, direktor Wired Productionsa i partner u stvarnju video igre te dodaje: “He was an amazing talent, and as an advocate for mental health, I hope and believe this project will bring Tim Bergling’s wonderful spirit to a world that can benefit from it.