Amsterdam Dance Event u brojkama: 400.000 posjetitelja iz 150 zemalja, 2.500 izvođača i 200 lokacija!

Da je Amsterdam Dance Event najveće i najbitnije međunarodno događanje na temu elektronske glazbe, dokazuje i njegovo ovogodišnje, 24. po redu izdanje koje se održalo u nizozemskoj prijestolnici od 16. do 20. listopada.

Najveća globalna platforma za promoviranje EDM-a okupila je preko 400.000 posjetitelja iz više od 150 zemalja svijeta, ugostila je više od 2.500 izvođača na 1.000 raznih evenata održanih na 200 različitih lokacija u gradu.

Tulumi, festivali, paneli, radionice, konferencije, izložbe i još mnogo toga – sve je to Amsterdam Dance Event, događaj koji se ne propušta, a u sklopu kojeg je i Amsterdam Music Festival na kojem iz godine u godinu doznajemo novi poredak najboljih DJ-a svijeta po DJ Magu.

S gore navedenim brojkama ADE je ove godine probio vlastiti rekord, a iz godine u godinu ljestvicu podiže sve više i više. Iako je ovogodišnje izdanje praktički tek završilo, već su naveliko krenule pripreme za 2020. godinu kad će ADE proslaviti 25 godina svog postojanja i utjecaja na glazbenu industriju, a poznati su i datumi. Dvadeset i peti Amsterdam Dance Event održat će se od 21. do 25. listopada, a ulaznice će biti u prodaji kroz par mjeseci. Iako cijena nije mala, ADE definitivno opravdava svaki cent uložen u nju jer je to period kad cijeli grad živi u klupskom stilu. Bit će moguće birati između dnevnih (konferencijskih i panel), noćnih (party i festivalskih) te kombiniranih (all-inclusive) ulaznica.