Kakvo priznanje! Ed Sheeran proglašen izvođačem desetljeća!

S obzirom na to koliku popularnost ima i koliko ga ekipa voli, ova vijest nas ne čudi previše, no opet je lijepo vidjeti da je sad i službeno. Ed Sheeran proglašen je izvođačem desetljeća prema The Official Charts Company (OCC) koji objedinjuje top ljestvice Ujedinjenog Kraljevstva.

Prvo mjesto ljestvica Ed Sheeran je uspješno držao čak 79 tjedana. Albumi su mu na tronu ukupno bili 41 tjedan, a pjesme 38 tjedana te je jedini izvođač u ovoj dekadi kojem je to pošlo za rukom.

This is nuts! I didn’t really expect to have a career past five years, so to be able to have done it for a decade, … Thank you for your support.” – kaže Sheeran koji je sa svojih samo 28 godina postigao i više nego zavidan uspjeh.

Inače, “Shape Of You” se na broju jedan nalazio više od 14 tjedana i prodao se u više od 4.5 milijuna primjeraka. Sheeran se također može pohvaliti i činjenicom kako je prvi muški solo artist kojem je za rukom pošlo u prvom tjednu izbacivanja albuma prodati ga u više od 670.000 primjeraka. Njegove stvari samo su na području Velike Britanije streamane 4.5 milijarde puta, a imao je i jednu od najuspješnijih turneja među svim izvođačima ikad.

I ovo je tek prvih deset godina, a što će biti u idućih deset?! Samo nebo mu je granica. Ed, čestitke!