Lijepo, nesebično i pohvalno: U “Enter People” stigle studentice koje stoje iza udruge “Hrabre njuške” za dobrobit i zaštitu životinja!

Prve Enter people gošće u novoj, 2020. godini kod naše Alex u Maratonu hitova 2 bile su Tina i Ivana, dvije mlade studentice koje stoje iza udruge “Hrabre njuške” za dobrobit i zaštitu životinja. 

Tri predivne duše koje nesebično pomažu napuštenim životinjama“, kako ih je Alex opisala, jesu mlade studentice medicine, matematike i medicine – Marina, Tina i Ivana. Dvije od njih tri sjele su za Enterov mikrofonom i sa svima podijelile priču o nastanku i radu udruge.

Hrabre njuške su udruga za pomaganje, spašavanje i udomljavanje životinja u Zagrebu koja postoji i djeluje nešto više od godinu i pol dana. Kako cure kažu, sve je krenulo kao “hobi još prije četiri godine kad su na ulici znale naći macu, nakon čega bi je uzeli doma, odvezli veterinaru, a nakon toga i poslikali te oglasili za udomljavanje. “Kolegica Marina i ja smo krenule u sve to unazad par godina. Jedna mačka, dvije, tri… pa 10, pa 15… Tako i sa psima. I onda se rodila ideja da otvorimo udrugu” – kaže Ivana koja je začetnica ovog projekta i udruge.

Curama se nešto kasnije pridružila i Tina koja se javila na njihov oglas i preuzela vođenje društvenih mreža udruge.

Još je jednom bitno naglasiti kako udrugu vode tri studentice i to na volonterskoj bazi, a sve životinje do udomljavanja drže doma u svojim stanovima, a samo jedna od njih, Tina, trenutno u svom stanu ima čak 25 mačaka. Upravo iz tog razloga, udruga “Hrabre njuške” financira se isključivo od donacija i uglavnom je u dugovima, a kompletne aktivnosti udruge transparentne su i vidljive na društvenim mrežama, no cure se zbog loše financijske situacije pribojavaju hoće li udruga moći dugoročno opstati. Udruga je nedavno imala dugove od 25.000 kuna, a nakon podulje objave na Instagramu, ljudi se zaista odazvali i potpomogli njen rad, no dugovi postoje i dalje.

Svaka financijska pomoć je i više nego dobrodošla, a ako želiš podržati cure u njihovom radu, a samim time i hrabrim njuškama omogućiti priliku da budu udomljene, sve možeš čekirati na njihovom Facebooku i Instagramu gdje ćeš pronaći sve informacije oko donacije sredstava. Dovoljno je da se svatko odrekne samo jedne kave i udruzi uplati svega 10 kuna kako bi ona mogla opstati i nastaviti sa svojim zaista nesebičnim i hvalevrijednim radom usmjerenim udomljavanju i pomaganju životinja.

Osim uplate sredstava na račun, možeš pomoći i donacijom potrepština za mačke i pse, ali i tako da osobno podmiriš dio računa kod nekog od veterinara udruge ili jednostavno kontaktirati udrugu putem društvenih mreža oko svih drugih detalja.

Donirati možeš i druge predmete koji tebi više ne trebaju, a imaju određenu vrijednost jer ih cure putem društvenih mreža stave na aukciju i tako prikupe dodatna financijska sredstva za rad udruge.

Cijelu Enter people epizodu možeš preslušati niže.

Curama skidamo kapu do poda, a svima vama koji ćete odvojiti koju kunu za rad udruge “Hrabre njuške” upućujemo u naše, ali i u ime udruge jedno veliko HVALA!

Ako i ti znaš nekoga tko zbog svoje ambicioznosti, marljivosti, truda i uspjeha zaslužuje sjesti za naš mikrofon, prijavi ga na [email protected] ili putem bilo koje naše društvene mreže.