Najveći međunarodni EDM event slavi 25 godina: Amsterdam Dance Event objavio detalje ovogodišnjeg izdanja!

Amsterdam Dance Event je najveće i najbitnije međunarodno događanje na temu elektronske glazbe, a to iz godine u godinu dokazuju i brojke. Na njegovom posljednjem izdanju sudjelovalo je više od 400.000 posjetitelja iz 150 zemalja svijeta te više od 2.500 raznih izlagača i umjetnika (DJ-a, pjevača, plesača itd.).

 

Ove će godine, svojim najvećim izdanjem do sad, Amsterdam Dance Event proslaviti 25 godina postojanja. Riječ je o četverodnevnom, na globalnoj razini gledano najbitnijem, događaju vezanom uz elektronsku glazbu, a koje uključuje festivale, klupska događanja, razne nastupe DJ-a i pjevača, sajmove, panel rasprave i razne radionice te se zbog toga to smatra najvećom svjetskom platformom za sve koji su na bilo kakav način povezani s elektronskom glazbom.

Dvadeset i peti Amsterdam Dance Event održat će se od 21. do 25. listopada, a ulaznice su već u prodaji i mogu se nabaviti putem njihove službene web stranice. Iako cijena nije mala, ADE definitivno opravdava svaki cent uložen u nju jer je to period kad cijeli grad živi u klupskom stilu. Moguće je birati između dnevnih (konferencijskih i panel), noćnih (party i festivalskih) te kombiniranih (all-inclusive) ulaznica čija je cijena 425 €.

Inače, ove se godine ADE Pro Conference vraća u svoju temelju bazu – Felix Meritis.

Između 1999. i 2016. godine u toj se zgradi održalo čak 18 izdanja ADE-a, no kako se prostor radi renovacije na nekoliko godina zatvorio, sve je bilo preseljeno u DeLaMar Theater.

Direktor ADE-a Meindert Kennis smatra da je upravo Felix Meritis uvelike zaslužan za rast konferenciju u industrijskog giganta kakva je danas, a sudirektor Jan-Willem van de Ven kaže kako povratak na voljenu lokaciju ovo izdanje čini “ekstraspecijalnim”: Felix Meritis is one of the most iconic cultural landmarks on the Amsterdam canals. Hosting ADE at such a location has made it possible for the event to develop and grow into the gathering it is today. The result of Felix’s renovation is absolutely spectacular and its re-opening couldn’t come at a better moment. It enables us to return to our “home base” for our 25th birthday, which makes this edition extra special”

A kao i svake godine do sad, i ove ćemo godine na Amsterdam Music Festivalu u sklopu ADE-a doznati tko će biti najbolji DJ svijeta prema DJ Magu.