Ima li nade za festivale u Hrvatskoj ovog ljeta? Outlook i Dimensions su odgođeni za 2021.!

Written by on 04/05/2020

Diljem svijeta se zbog pandemije koronavirusa otkazuju i odgađaju masovni eventi, a ni Hrvatska tu nije iznimka.

Odgođeni su neki od evenata na Zrću, nekolicina većih glazbenih događanja u Zagrebu, a nedavno je objavljeno kako Outlook i Dimensions neće biti održani ovo ljeto, već tek iduće godine, a već su objavljeni i novi datumi.

Inače, Outlook i Dimensions trebali su se održati kroz srpanj i kolovoz ove godine u The Garden Resortu u Tisnom. 

Priopćenje organizatora donosimo u cjelosti:

Teška srca moramo najaviti da će događaji ovog ljeta u The Garden Resortu u Tisnom biti odgođeni na 2021. godinu zbog trenutnog utjecaja pandemije koronavirusa. Svi smo pomno promatrali situaciju tijekom proteklih tjedana, nadajući se da postoji šansa za povratak normalnom životu u srpnju. Ipak, postalo je jasno da će se mjere lokalnih vlada, zabrane međunarodnih putovanja i velikih okupljanja nastaviti u idućim mjesecima, zbog čega nemamo izbora nego donijeti ovu tešku odluku. Sigurnost i zdravlje naše zajednice, osoblja i gostiju shvaćamo jako ozbiljno i slijedit ćemo javno-zdravstvene upute za sprečavanje širenja svjetske pandemije.” – obrazložili su iz The Garden.

Organizacija festivala u potpunosti podržava svaku odluku donesenu kako bi se izbjeglo dodatno širenje virusa i zahvalni smo zdravstvenim organizacijama širom svijeta koje se bore za dobrobit svih nas. Sigurnost naše publike i sigurnost svih koji sudjeluju u organizaciji događaja je naša glavna briga. Iako nažalost nismo u mogućnosti održati ovogodišnje izdanje, budite sigurni, vratit ćemo se.

Outlook festival će se tako održati od 29. srpnja do 2. kolovoza, a Dimensions festival od 12. do 16. kolovoza 2021. godine. Budućnost se možda čini dalekom, ali vjerujte nam, isplati se čekati.

Svjesni smo kako će sada biti puno gorućih pitanja, ali molimo sve kupce ulaznica za strpljenje u narednim tjednima dok se pregrupiramo i objedinimo sve potrebne informacije. Potom ćemo kontaktirati sve putem e-maila. Ako ste rezervirali smještaj putem The Gardena, njihov tim za smještaj će vam se uskoro javiti.

Nikad nije bilo važnije podržati našu scenu; izvođače, izdavačke kuće, promotere, produkcijsko osoblje, tehničare i sve one koji čine ove festivale nezaboravnima. Vaša stalna podrška znači toliko puno za nas i za cijelu festivalsku industriju. Hvala vam!

Ovo je jedna nova bitka u kojoj moramo pobijediti i iako nas virus razdvaja, glazba je ona koja će nas ponovno ujediniti.

Pazite na sebe i na druge oko vas i podržite scenu koju toliko volimo.

Outlook Festival i Dimensions Festival

Znači li ovo “početak kraja” ljetne festivalske sezone kakvu smo priželjkivali i na kakvu smo navikli? Slijedi li jedan veliki domino efekt odgode evenata ili ipak ima nade za evente takvog tipa s obzirom na povoljnu epidemiolšku situaciju u Hrvatskoj? Tek nam ostaje vidjeti kako će se stvari razvijati i što će struka reći.

U svakom slučaju, držimo palčeve!

Facebook Comments

[There are no radio stations in the database]