EXIT će se ipak održati? Premijerka Srbije predlaže održavanje festivala u kolovozu!

Written by on 25/05/2020

Festivalsko ljeto, čini se, ipak nije skroz otpisano. U moru vijesti o otkazivanjima festivala i ostalih masovnih evenata zbog preporuka o socijalnom distanciranju za vrijeme globalne pandemije koronavirusa, jedna pozitivna vijest stiže iz susjedne Srbije.

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, zamolila je organizatore da ne otkazuju EXIT festival, već da ga prebace na kolovoz jer se do tad očekuje poboljšanje situacije u cijeloj Europi.

Naravno, organizatori su tom preporukom i više nego zadovoljni, tim više što event takvih kapaciteta ima zaista golem učinak na cijelo gospodarstvo Srbije.

Ako bude potrebno, mi smo spremni drastično smanjiti kapacitet festivala, kao i ograničiti posjetitelje na domaću i regionalnu publiku“ – rekli su iz organizacije.

Adnan Mehmedović Medo, poznati hrvatski organizator evenata te suosnivač Fresh Island festivala na Zrću, zadovoljan je ovakvom odlukom: “Ovo je spektakularna vijest ne samo za regiju, već za cijelu svjetsku event i festivalsku industriju čiji će oporavak krenuti s Exita. Nadam se da će i Hrvatska i druge zemlje regije prepoznati priliku kako bi što prije oporavile festivalski turizam po kojem smo prepoznati širom svijeta” – rekao je.

Inače, EXIT se nedavno svim fanovima obratio i putem društvenih mreža poduljim priopćenjem koje ti prenosimo u cjelosti:

Dragi EXIT ljudi,

Iznad svega želimo da znate da nismo zaboravili na vas i da smo vam zahvalni na podršci koja nam daje snagu da svakog dana tražimo izlaz, ponovo posle 20 godina.

Kao što smo već najavili, EXIT festival se neće održati u predviđenim datumima u julu u svom uobičajenom četvorodnevnom formatu od 55.000 posetilaca dnevno na preko 40 bina i zona širom Petrovaradinske tvrđave.

Međutim, drastično poboljšanje zdravstvene situacije u Srbiji i regionu Balkana, navelo je krizni štab i Vladu Srbije da nam preporuči da ne otkazujemo festival, već da ga u određenom obliku ipak organizujemo ovog avgusta. Za sada su jedine informacije koje imamo one iz medija, tako da će biti potrebno neko vreme pre nego što izađemo pred vas sa jasnim formatom i programom. Imajući u vidu da su nam vaše zdravlje i bezbednost na prvom mestu, mi smo već najavili da smo spremni na smanjenje kapaciteta, kao i na ograničenje publike na domaću i regionalnu, koja je od osnivanja do danas bila i ostala srce i suština energije Exita.

Ono što sigurno znamo je da jako vredno radimo na svim mogućim opcijama, kako za festival u 2020, tako i u 2021. godini, te možete očekivati neka zaista sjajna iznenađenja. Sve vreme smo u kontaktu sa izvođačima koje smo objavili početkom godine, ali i sa mnogo više onih koje je tek trebalo da objavimo. Svi oni i dalje žele da dođu i nastupaju za vas. Danas možda i više nego ikad pre.

I budite bez brige, svi postojeći kupci ulaznica moći će da biraju da li žele da ih iskoriste za 2020. ili 2021. godinu, a oni koji budu želeli refundaciju apsolutno će moći da to urade u skladu sa uslovima koje naša država propiše za sve događaje odložene zbog pandemije.

Na kraju dana, između širenja panike i optimizma, uvek ćemo izabrati ovo drugo. Da nije tako, ne bi Exita ni bilo pre 20 godina. I zato smo presrećni što virus konačno nestaje iz naših života i što ponovo postoji velika mogućnost da budemo zajedno, u možda i najboljem letu do sada, kako bismo celom svetu poslali poruku da je snaga života, jedinstva, ljubavi i slobode, koja nas sve spaja i ujedinjuje, evo već 20 godina, nezaustavljiva!

Facebook Comments

[There are no radio stations in the database]