Više od milijun “posjetitelja”: Tomorrowland održao svoj prvi digitalni festival!

Iako se, zahvaljujući koroni, Tomorrowland ove godine nije održao u svom izvornom obliku na kakvog smo navikli, organizatori su ogromne napore uložili u organizaciju “Tomorrowland – Around The World” digitalnog festivala koji je privukao više od milijun “posjetitelja”. Ovog puta je glavna lokacija događanja umjesto Booma u Belgiji bio virtualni magični otok Papilionem.

Malo je reći da je Tomorrowland ponovno podigao festivalsku ljestvicu na zadovoljstvo svih uključenih strana – organizatora, fanova, ali i samih izvođača. Tako je više od milijun ljudi (što je mnogo veća brojka od one kad se Tomorrowland održava u stvarnom svijetu) uživalo uz nastupe velikana kao što su Martin Garrix, Armin van Buuren, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Lost Frequencies, Steve Aoki, Vini Vici, Timmy Trumpet, pa čak i Katy Perry, ali i mnogi mnogi drugi.

S obzirom na to da je za sudjelovanje na virtualnom festivalu bilo potrebno kupiti ulaznicu za 20ak €, na društvenim mrežama dostupni su samo kraći dijelovi setova izvođača.

https://www.youtube.com/watch?v=mE92H29BMzA

https://www.youtube.com/watch?v=QkhpyRSMg7E

Zapanjujuća je razina virtualne produkcije na koju se izrazito pazilo jer ako nije savršeno, Tomorrowland ne želi svoj brand vezati uz to. No još su fascinantniji pozadinske činjenice kojima se Tomorrowland pohvalio na svom službenom webu.

Za snimanje setova izvođača korištena su čak četiri video studija diljem svijeta: u Belgiji, Kaliforniji, Brazilu i Australiji. Svaki od setova imao je minimalno 6 metara visok, 8 metara širok te 8 metara dugačak setup sa zelenim platnom, a snimani su s čak 38 kamera, od kojih ih je šest u 4K rezoluciji. Svi izgenerirani setovi zauzeli bi 300 TB memorije.

U produkciji virtualnih pozornica korišteno je 750 virtualnih rasvjetnih tijela od kojih je svaki komad ručno dizajniran. Svaka od četiri virtualne pozornice protezala se na prostoru od 16 kvadratnih kilometara, a za te potrebe napravljeno je i 32.000 virtualnih stabala i drugog bilja.

Tomorrowland je ove godine u svom webshopu izbacio i TML sunčane naočale izrađene od reciklirane plastike, od čega je 50% plastike prikupljeno od iskorištenih čaša na prošlom izdanju festivala. I najfascinantniji dio svega? Sve to napravljeno je u samo tri mjeseca.

Niže ti prilažemo galeriju s nekoliko fotki koje tek dijelom opisuju ovaj virtualni spektakl.

 

Tomorrowland, svaka čast i kapa dolje!