Veliko priznanje: Enter Peglaona je dobitnik nagrade “Ambasador” za radijsku emisiju godine!

Enter Peglaona proglašena je radijskom emisijom godine ovog četvrtka na svečanoj dodjeli nagrada “AMBASADOR” koja se na godišnjoj bazi dodjeljuje najboljim akterima elektroničke scene u Hrvatskoj.

Dodjela se uz sve epidemiološke mjere održala u zagrebačkom klubu Aquarius, a u konkurenciji u istoj kategoriji našli su se Contrast Radio- Radio 101, Magic Room- Yamat FM, Mojo Sound Sytem- Yammat FM i Top DJ Room.

Koncept emisije Enter Peglaona na samom početku emitiranja Entera osmislila je glazbena urednica Tea Hendija 2014.godine koja već šest godina u kontinuitetu brine da ti uši ne budu gladne samo hitova kroz dan, ali i onih žešćih stvari koje te možda ponekad posvađaju sa susjedima – i tako marljivo svake srijede u terminu od 22h do ponoći.

S obzirom na to da je Enter radio koji se najviše fokusira na elektroničku glazbu, ali i komercijalne hitove, htjela sam slušateljima pružiti prostor za otkrivanje novih elektroničkih underground hitova. Također mi je cilj bio predstaviti i domaće izvođače (dj-e, producente) publici i pružiti im priliku da se i njihova pjesma zavrti na radiju.‘ – kaže naša Tea.

Svake srijede od 22h puna dva sata za sve slušatelje bira najbolju selekciju elektroničke glazbe. Stilski je riječ o selekciji jednog od trenutno najpopularnijih glazbenih pravaca- tech house-a i hitova s Beatport ljestvica.

U zadnjih šest godina naša elektronička glazbena scena zaista je stala uz bok svjetskoj, izvođači poput Matrode, Dekove, Dallerium-a, Full Ferryja, PEZNT-a, Toma Buga i mnogih drugih česti su glazbeni gosti Peglaone, te mi je iznimno drago da imamo takve domaće talente koje uvijek rado predstavim publici’, kaže Tea i dodaje: ‘Glazba se, kao i moda, mijenja iz godine u godinu, novi stilovi stalno dolaze i zato je bitno stalno pratiti trendove, što radim na način da iz dana u dan preslušavam svjetske ljestvice, slušam svjetske DJ nastupe i njihove showove te na taj način otkrivam novu glazbu‘.

Nagrada Ambasador dodjela je priznanja akterima elektroničke scene za ostvarenja u proteklih godinu dana. Kroz brojne kategorije odaje počast najboljim festivalima, klubovima i glazbenicima te okuplja domaću i regionalnu glazbenu industriju.

Projekt su 2016. pokrenuli entuzijasti okupljeni oko portala Klubskascena.hr koji je tada slavio 15 godina rada, a slovi za najpoznatiji medij elektroničke glazbe u Hrvatskoj i regiji.

Izuzetno nam je drago i ponosni smo što je Klubskascena.hr prepoznala kvalitetu ove emisije i nastaviti ćemo raditi u pribiližavanju nove kvalitetne elektroničke glazbe novim generacijama i promoviranju hrvatske elektroničke scene. Hvala svima koji su nam dali svoj glas i još bitnije – onima koji nas slušaju već godinama‘.

I zapamti – ili jako ili nikako! Ne možeš bit zgužvan kolko te mi možemo speglat.