Veliko priznanje: Enter Peglaona je dobitnik nagrade “Ambasador” za radijsku emisiju godine!

Written by on 18/09/2020

Enter Peglaona proglašena je radijskom emisijom godine ovog četvrtka na svečanoj dodjeli nagrada “AMBASADOR” koja se na godišnjoj bazi dodjeljuje najboljim akterima elektroničke scene u Hrvatskoj.

Dodjela se uz sve epidemiološke mjere održala u zagrebačkom klubu Aquarius, a u konkurenciji u istoj kategoriji našli su se Contrast Radio- Radio 101, Magic Room- Yamat FM, Mojo Sound Sytem- Yammat FM i Top DJ Room.

Koncept emisije Enter Peglaona na samom početku emitiranja Entera osmislila je glazbena urednica Tea Hendija 2014.godine koja već šest godina u kontinuitetu brine da ti uši ne budu gladne samo hitova kroz dan, ali i onih žešćih stvari koje te možda ponekad posvađaju sa susjedima – i tako marljivo svake srijede u terminu od 22h do ponoći.

S obzirom na to da je Enter radio koji se najviše fokusira na elektroničku glazbu, ali i komercijalne hitove, htjela sam slušateljima pružiti prostor za otkrivanje novih elektroničkih underground hitova. Također mi je cilj bio predstaviti i domaće izvođače (dj-e, producente) publici i pružiti im priliku da se i njihova pjesma zavrti na radiju.‘ – kaže naša Tea.

Svake srijede od 22h puna dva sata za sve slušatelje bira najbolju selekciju elektroničke glazbe. Stilski je riječ o selekciji jednog od trenutno najpopularnijih glazbenih pravaca- tech house-a i hitova s Beatport ljestvica.

U zadnjih šest godina naša elektronička glazbena scena zaista je stala uz bok svjetskoj, izvođači poput Matrode, Dekove, Dallerium-a, Full Ferryja, PEZNT-a, Toma Buga i mnogih drugih česti su glazbeni gosti Peglaone, te mi je iznimno drago da imamo takve domaće talente koje uvijek rado predstavim publici’, kaže Tea i dodaje: ‘Glazba se, kao i moda, mijenja iz godine u godinu, novi stilovi stalno dolaze i zato je bitno stalno pratiti trendove, što radim na način da iz dana u dan preslušavam svjetske ljestvice, slušam svjetske DJ nastupe i njihove showove te na taj način otkrivam novu glazbu‘.

Nagrada Ambasador dodjela je priznanja akterima elektroničke scene za ostvarenja u proteklih godinu dana. Kroz brojne kategorije odaje počast najboljim festivalima, klubovima i glazbenicima te okuplja domaću i regionalnu glazbenu industriju.

Projekt su 2016. pokrenuli entuzijasti okupljeni oko portala Klubskascena.hr koji je tada slavio 15 godina rada, a slovi za najpoznatiji medij elektroničke glazbe u Hrvatskoj i regiji.

Izuzetno nam je drago i ponosni smo što je Klubskascena.hr prepoznala kvalitetu ove emisije i nastaviti ćemo raditi u pribiližavanju nove kvalitetne elektroničke glazbe novim generacijama i promoviranju hrvatske elektroničke scene. Hvala svima koji su nam dali svoj glas i još bitnije – onima koji nas slušaju već godinama‘.

I zapamti – ili jako ili nikako! Ne možeš bit zgužvan kolko te mi možemo speglat.

Facebook Comments

[There are no radio stations in the database]