Svjetski, a naše: Matroda proglašen 25. najboljim producentom na svijetu!

Written by on 30/10/2020

Matroda je, prema svjetski poznatoj i priznatoj ljestvici 1001 Tracklist, proglašen 25. najboljim producentom na svijetu. Ogroman je to skok s njegovog prošlogodišnjeg, 74. mjesta te se tako ove godine približio društvu velikana poput Armina van Buurena, Tiesta, Davida Guette i Dipla.

U vrijeme najveće globalne krize za glazbenu industriju, mladi hrvatski producent i DJ ovim uspjehom pokazuje da osim sportskih dostignuća, Hrvatska se može ponositi i glazbenim talentima koji neumorno kroče svjetskom scenom.

Nastupi na svjetskim pozornicama i podrška onome što najbolje radi dolazi od najvećih svjetskih glazbenih ikona poput Dipla, Idrisa Elbe, Tiesta, Calvina Harrisa, DJ Snake-a i brojnih drugih, samo su odraz njegove kvalitete koja je u konačnici i rezultirala titulom 25. najboljeg producenta na svijetu.

Da na domaćoj glazbenoj sceni postoje oni pojedinci koji žare i pale svjetskim glazbenim ljestvicama, dokaz je Matija Rodić. Naime, ovaj mladi DJ upisao se u povijest kao prvi Hrvat koji je potpisao za svjetski renomirani Spinnin Records. Tijekom svoje kratkogodišnje, ali iznimno uspješne karijere, ponajviše se opredijelio za house – bass zvuk.

U svega nekoliko godina, Matija Rodić, poznatiji pod umjetničkim imenom Matroda, ostvario je ono o čemu mnogi tek sanjaju. Ljubav prema glazbi, odlučio je podignuti za ljestvicu više sa novim priznanjem od popularne 1001 Tracklist ljestvice koja ga svrstava na 25 mjesto najboljih producenata današnjice.

Njegove stvari, koje na internetu broje više od 50 milijuna pregleda, pune su žive energije, te se savršeno poklapaju s potražnjom masovnih plesnih podija. Matroda je definitivno netko koga kritika pamti i hvali po jedinstvenom zvuku. On je kombinacija nekoliko glazbenih žanrova i stilova koji su ubrzo postali prepoznati kao njegov glazbeni potpis. Matrodin uzlet dogodio se 2015. godine kroz suradnju s Chrisom Lakeom, pri kreiranju remixa “California”, koji je dosegnuo prvo mjesto na Beatportovoj ljestvici.

Matrodino posljednje izdanje iz lipnja 2020 godine, album “Jack the House” ponovno ga plasira u sam vrh top lista te mu ponovno donosi titulu jednog od najboljih producenata.

 

Facebook Comments

[There are no radio stations in the database]