Ima nade za ljeto: Tomorrowland će se možda ipak održati uz uvjet brzih testova na koronu?

Pandemija koronavirusa pokosila je sve veće glazbene evente u 2020. godini i industriju okrenula naopačke. Vijest o cjepivu koje će nam živote vratiti u normalu čekali smo kao ozebli sunce, no vrlo je vjerojatno kako će neovisno o njemu i iduće godine na snazi biti mnoge do sad usvojene mjere: socijalna distanca, maske, često i pravilno pranje ruku… i – izostanak mnogih evenata.

Ipak, pozitivne vijesti stižu iz Belgije i unose tračak nade u naše živote željne brutalnih partyja i festivala kakvi su nam do prošle godine bili sinonim za ljeto. Moguće je kako će se Tomorrowland ipak održati ove godine uz brze testove na koronavirus.

Epidemiolog Pierre Van Damme, koji je član zdravstvenog savjeta zaduženog za cijepljenje belgijskog stanovništva, izjavio je u intervjuu kako se u toj zemlji ulažu svi napori kako bi se “vratilo ljeto”. ” The start of vaccinations among young Belgians will, according to the current plan, be during the summer holidays, but we would like to do everything possible to move it forward, depending on the approval and delivery of the vaccines.” – rekao je.

U slučaju da se čeka veća procijepljenost na globalnoj razini, mnogi eventi neće se moći održati, no postoji i drugi način kako se ne bi ponovno išlo s masovnim otkazivanjem. Konkretno, ima nade za Tomorrowland koji bi se, u tom slučaju, mogao održati uz obvezu nošenja maski svih posjetitelja koji bi prije samog ulaza na festival bili podvrgnuti brzim Covid testovima.

Some meetings between the festival sector, public health officials and local political representatives are still to take place, but as long as the possibility exists, there will also be hope. Test villages are being considered to ensure that all festival-goers are tested through rapid tests with prompt results. These testing centres will be installed next to the festival grounds and are now the key to ensuring that Tomorrowland 2021 can be held.” – kaže Pierre.

Inače, Tomorrowland se prošle godine po prvi put održao u virtualnom obliku, a mi jedva čekamo da se vrati u stvarnom svijetu u svom punom, pravom, bajkovitom i monumentalnom izdanju kao i svih godina do sad. Držimo fige!