Filip Zubčić gostovao u Enter Jutru: “Maksimalno sam posvećen skijanju, borim se za velike stvari!”

Naš najbolji skijaš, Filip Zubčić, svratio je na Enter i u Enter jutru se s Valentinom Miletić dotaknuo svojih uspjeha, neuspjeha, ljubavnog života, prehrane, ali i nekih strahova.

Filip se nakon odlične sezone okreće priprema za novu sezonu kojoj se raduje, jer je, kako kaže, u dobroj formi i najboljim godinama, a i gladan je novih pobjeda. “Motiviran sam, ova sezona pokazala je da se mogu boriti za velike stvari. Ima puno prostora za napredak i može se još puno toga osvojiti. Ovo nije ni blizu moj vrh, ja se nadam.

Maksimalno je posvećen skijanju pa je možda to razlog zbg kojeg je još uvijek solo: “Nemam curu trenutno, slobodan sam. Mislim da se cura ne bi uklopila u moj trenutni lifestyle, ali tko zna. Možda se opasno zaljubim pa se uklopi. Nikad ne reci nikad.” – kaže Filip.

Obožava Dinamo, a utakmica protiv Tottenhama jedna mu je od najdražih koje je pogledao: “Svaka im čast, skidam im kapu. Kao lavovi su se borili i nadam se da mogu napraviti još jedan korak više.

Osvrnuo se i na svoju prehranu. Kaže da pazi što i kada jede, ali i da jede što više jer je skijanje sport koji podrazumijeva hladnoću i veliko trošenje. “Imao sam jedan period kad sam jeo bezglutensku prehranu, ali sam se onda osjećao katastrofa. Ništa s glutenom nisam pojeo oko osam mjeseci. Napravio sam te sezone dobre rezultate, onda su svi mislili da je zbog toga, međutim, ne bih rekao. Psihički me ubijalo, jer nisam htio ništa pojesti, Kinder bueno na primjer, nego sam jeo bezglutenske kekse. Sad se sam sebi smijem.

Valentini je otkrio i da mu je najdraži predmet u školi bila povijest, da između slanog i slatkog bira slano, najdraže jelo mu je janjetina, a na pitanje o najvećem strahu odgovorio je – potres.

Cijeli intervju, u kojem se između ostalog dotaknuo i ispadanja mliječnih zuba, možeš poslušati ispod.