Organizatori i gradonačelnik Novog Sada su potvrdili: EXIT festival održat će se ovog ljeta!

Dok se većina svijeta i dalje bori s pandemijom koronavirusa, zbog koje se i ove godine naveliko odgađaju mnogi masovni eventi, čini se kako bi u Srbiji do ljeta situacija mogla biti pod kontrolom.

Nakon što je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio da je EXIT festival moguće održati ovog ljeta, vijest se brzo proširila. Mnogi inozemni mediji također prenose njegove riječi kako će “održavanje Exita biti simbol pobjede Srbije nad pandemijom” te da je “EXIT od ogromnog značaja za turizam i promociju zemlje“.

Ova dugo iščekivana vijest predstavlja ključnu potvrdu da će velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala biti održana po planu – od 8. do 11. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz nastupe nekih od vodećih svjetskih zvezda, kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Paul van Dyk, Sepultura, Metronomy, Honey Dijon i mnogi drugi.

Kako je objasnio gradonačelnik Vučević, ulaz na festival biće omogućen svima koji su cijepljeni ili su preboljeli koronu. Svim ostalim posjetiteljima bit će omogućen brzi antigenski test po povoljnim cijenama, u posebnoj zoni u neposrednoj blizini festivala. Svi detalji u vezi s ulaskom na festival bit će pravovremeno objavljeni na službenom webu Exit festivala, a organizacija se provodi u skladu sa svim važećim epidemiološkim mjerama.

Jako smo uzbuđeni zbog ove vijesti i mogućnosti da sa publikom iz cijelog sveta na našoj omiljenoj tvrđavi slavimo 20 godina festivala, da slavimo život! Uzevši u obzir sve poteškoće kojima smo bili izloženi prethodnih godinu dana, već sada osjećamo da će Veliki prasak pozitivne energije otvoriti potpuno nove dimenzije festivalskog iskustva i obilježiti ovogodišnji EXIT kao jedan od najposebnijih. Ipak, moramo ostati odgovorni u narednim mjesecima i pozivamo sve koji su u prilici da se što prije cijepe, jer su zdravlje i sigurnost svih posjetitelja, izvođača i članova tima, naš prioritet“, izjavio je Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala.

Srbija je u proteklih nekoliko mjeseci ostvarila velike uspehe kada je u pitanju masovno cijepljenje. Pored toga što je omogućila svojim građanima da biraju između različitih proizvođača cjepiva iz cijelog svijeta, Srbija je jedina zemlja koja je besplatno cijepila više desetaka tisuća stranaca iz cijele Europe. “Mi ćemo svim našim posjetiteljima koji to žele, omogućiti da se prijave za cijepljenje u Srbiji, a više informacija bit će objavljeno sukoro“, ističe Kovačević.

Sve će ovo omogućiti da se velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala održi od 8. do 11. srpnja 2021. na svjetski poznatoj Petrovaradinskoj tvrđavi, jednoj od najvećih srednjevekovnih tvrđava Europe, smeštenoj na samoj obali Dunava. Najavljene su i nove objave izvođača već idućeg tjedna, koji će svoje mesto naći na preko 40 pozornica i zona raspoređenih širom festivalskog prostora.

Više informacija pronađi na službenom webu EXIT festivala.