Inspirativne priče o radu, motivaciji i viziji koja mijenja svijet: Prijavi se na besplatni LEAP Summit!

Written by on 30/04/2021

Najveća multidisciplinarna konferencija za mlade profesionalce, digitalne nomade i studente u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi, LEAP Summit, i ove godine će inspirirati i educirati buduću generaciju inovatora, poduzetnika, lidera i pokretača pozitivnih promjena u društvu. Tijekom dva dana, 14. i 15. svibnja 2021., sudionici će online moći  pogledati i poslušati vrlo inspirativne priče ljudi koji svojim radom, motivacijom i vizijom mijenjaju svijet i okruženje u kojem žive.

Misao vodilja osnivača LEAP Summita bila je inspirirati i pokrenuti mlade te ih motivirati da pokrenu  svijet prema održivoj budućnosti. Ta ideja vidljiva je i na ovogodišnjem 6. izdanju konferencije koja će ugostiti domaće i svjetske vizionare.

Digitalna transformacija danas ima značajnu ulogu kod planiranja poslovanja i poslovnih procesa, što je prepoznala i Europska komisija koja među zemljama članicama putem svojih programa potiče razvoj naprednih digitalnih tehnologija. Pēteris Zilgalvis, voditelj Odjela za digitalne inovacije i Blockchain tehnologiju u DG CONNECTU te supredsjedatelj FinTech Task Forcea pri Europskoj komisiji sudionicima će predstaviti zanimljive digitalne inovacije i aktivnosti Europske komisije usmjerene na digitalnu transformaciju. Pēterisov poslovni put obilježili su interesi prema politici i pravu, koji ga je nakon Vijeća Europe i Svjetske Banke doveo do Europske komisije gdje već 16 godina gradi uspješnu karijeru.

Inovacije koje dolaze kroz znanost od iznimne su važnosti za budući održivi razvoj. Dokazuje to i ubrzani napredak digitalne i senzorske tehnologije koji je doveo do revolucionarnih metoda prikupljanja i analiza podataka iz svemira, kao i novih saznanja o Zemaljskom sustavu općenito. Neke od značajniji ESA-inih istraživanja na ovu temu predstavit će Pierre-Philippe Mathieu, doktor oceanografije i voditelj laboratorija za istraživanje pri Europskoj svemirskoj agenciji u ESRIN-u (Frascati, Italija). Sudionike čeka zanimljivo predavanje o partnerstvu AI4EO, primjeni umjetne inteligencije kod prikupljanja podataka o Zemlji s ciljem kreiranja novih vrijednosti, znanja i inovativnih EO usluga.

Poduzetnička priča Mirne Matković sigurno će motivirati mnoge koji razmišljaju o promjeni karijere koristeći digitalnu tehnologiju. Mirna je karijeru započela kao učiteljica te s 25 godina pokrenula uspješnu  tvrtku koja stoji iza platforme Ženski recenziRAJ. S više od 20 suradnika upravlja pričom  putem dva ključna kanala tvrtke: web portala zenskirecenziraj.com i Facebook stranice koja broj više od 260.000 članova. Njezin put od postavljenog cilja da ujedini žene i pruži im platformu na kojoj mogu pisati recenzije o svemu što ih zanima, do nezaobilaznog društvenog kanala za žene koje traže savjete, sigurno će zanimati ne samo žene već i muškarce koji ih žele razumjeti.

Što može potaknuti uspješnu doktorandicu koja je stekla vrhunsko obrazovanje na prestižnim američkim sveučilištima da se vrati u Hrvatsku? Odgovor na to pitanja će sudionicima dati Tea Žakula, voditeljica Laboratorija za energetsku učinkovitost na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu. Tea je oduvijek voljela razbijati predrasude što ju je odvelo na Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu gdje je bila među desetak posto studentica. Nakon toga je otišla u Ameriku gdje je stekla doktorat na prestižnom MIT-u (Massachusetts Institute of Technology) i odradila praksu na Sveučilištu Harvard. Uz karijeru profesorice, njezine savjete s područja inovacija i energetske tranzicije također koriste Ured predsjednika RH i Europska komisija.

EMEBD

LEAP Summit održava se pod generalnim pokroviteljstvom Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Sudjelovanje na LEAP Summitu je besplatno, a moći će se pratiti isključivo online. Detalje prijave i dodatne informacija o predavačima potražite na stranici https://leapsummit.com/.

Facebook Comments
Tagged as

[There are no radio stations in the database]