Sedam pozornica i više od 40 izvođača: U Zagreb stiže novi festival, na Jarunu nastupaju Marco Carola, Claptone i Luciano!

Written by on 12/05/2021

Nakon više od godinu dana bez konkretnih i masovnih glazbenih festivala, novi festival stiže u Zagreb! Njegovo održavanje potvrđeno je za subotu 21. kolovoza, na Jarunu.

Pod nazivom ‘Let The Music Be Free’, jedna od najatraktivnijih lokacija u Zagrebu – jezero Jarun – postat će 21.08. velika pozornica na otvorenom za preko 40 DJ-eva iz cijelog svijeta, ali i must-go destinacija za spektakularnu zabavu. 

 

Sve je započelo krajem 2019. godine u najpoznatijem party gradu na svijetu – Las Vegasu – kada je ekipa iz zagrebačke event agencije Playbox organizirala Vegas Electric Parade, kojeg je vidjelo preko  80.000 ljudi. Nakon što je pandemija korona virusa poremetila planove daljnjeg održavanja festivala u Las Vegasu, ekipa iz Playboxa odlučila je nastaviti priču upravo u svom gradu, čime su postavili Zagreb na ekskluzivnu ljestvicu svjetskih party destinacija. Po uzoru na najpoznatije svjetske parade, tokom trajanja festivala oko jezera će kružiti 6 pokretnih pozornica, na kojima će se izmjenjivati DJ-evi. Posjetitelji će moći birati žele li ostati na istoj lokaciji i vidjeti sve izvođače ili u povorci pratiti svog omiljenog DJ-a.

Parada će službeno započeti u 12 sati, a cijeli festival će trajati do ranih jutarnjih sati idućeg dana.

Na pozornicama LMF festivala izmijenit će se preko 40 DJ-a. Sa zalaskom sunca party kamioni-pozornice se zaustavljaju, a provod se nastavlja na najvećoj pozornici nastupima nekih od uistinu najvećih DJ imena današnjice, kao što su Marco Carola, Luciano, Claptone i mnogi drugi. Osim vrhunske elektronske muzike, posjetitelje očekuje i odličan popratni program, poput live slikanja graffita, izložbe električnih automobila, slasni food corneri, chillout zone i još mnogo toga. Nova imena na lineupu bit će objavljena uskoro.

 

Jezero Jarun poznato  je i kao „zagrebačko more“ te je zbog svoje veličine, ali i raznolikosti i svestranosti česta lokacija raznih festivala i sličnih događaja. Kružna cesta s otvorenim platoima pored ceste pruža idealan prostor za paradu pokretnih pozornica i gledatelje, dok je kapacitet lokacije daleko veći od potreba, čak i po trenutnim propisima i epidemiološkim mjerama.

Pandemija korona virusa utjecala je na razna područja, a ponajviše na festivalsku i koncertnu industriju, koja je potpuno zaustavljena. Nadu u svjetliju budućnost daju nam neki novi projekti, poput LMF-a, čiji slogan poziva da, unatoč pandemiji, pustimo muziku da bude slobodna i pritom se sami oslobodimo, makar na jedan dan, briga koje nas muče te zaplešemo u zaraznom ritmu elektroničkih zvukova.

 

Early bird karte puštene su u prodaju preko Eventima.

Sve ostale detalje možeš čekirati i na službenom webu LMF-a.

 

Facebook Comments

[There are no radio stations in the database]