Pick of the week: Glazbeni noviteti u tijesnoj utrci za pjesmu godine!

Još su nam samo dva tjedna ostala do nove godine, tako da možda i ove pjesme koje izađu sad u zadnji čas još stignu konkurirati za Enterov izbor najbolje pjesme godine!

 

  1. Cassper Nyovest, RAYE – Summer Love

Dosta je neobično da se tjedan dana prije Božića pojavi pjesma imena Summer Love, ali izgleda da su Raye i južnoafrički reper Cassper Nyovest odlučili napraviti potpuni zaokret! Traka ima sve elemente da se održi kao hit sve do ljeta: deep house ritam, soulful vokale, odličan lyrical rap dio, a zanimljivo je kako originalna verzija traje čak sedam minuta, što je dovoljno da nas odvede u potpuno drugu dimenziju.

 

2. FKA twigs – Tears In The Club (feat. The Weeknd)

Njih dvoje vokalima idu dobro kao i peanut butter i jelly! Za FKA twigs sam znala da će bit velika faca na sceni još kad sam je prvi put vidjela kao back up plesačicu u spotu od Jessie J za stvar Do it like a dude. To je bilo prije više od deset godina, a u međuvremenu je Twigs izgradila sebe kao jako uspješnu avant pop/rnb vokalisticu, tako da joj je ova suradnja s The Weekendom definitivno višnjica na šlag cijele dosadašnje karijere. Ova sexy rnb suradnja zaslužuje ocjenu 10/10.

 

  1. Vintage Culture & Leftwing : Kody – Coming Home (ft. Anabel Englund)

Thinking about idem na nastup Vintage Culture-a u Brazil na doček Nove in silence. Šalu na stranu, iako ću Novu dočekati doma na kauču uz prskalice, definitivno će mi ovo biti jedna od pjesama koje ću si pustiti nakon što prođe ponoć. A kad smo kod nove, kao jednu od želja u idućoj godini želim ovog Brazilca slušati negdje live. Ova suradnja s Leftwing & Kody će se sigurno naći u playlisti peglaone.

 

  1. Imanbek, Lil Xan, KDDK – Go Crazy

U životu je doslovno sve moguće, ako si dovoljno uporan i talentiran, a Imanbek je živi dokaz za to! Prije samo par godina popravljao je željezničku prugu u Kazahstanu, a sad vozi žutog lamborghini-ja s kojim se pohvalio na svom insta storyju gdje najavljuje suradnju s reperom Lil Xan-om. Njegov produkcijski potpis s jakom bas linijom se već kuži u prvih par taktova, tako da će ovo biti pošteni klubski banger.

  1. Bicep x Nelly Furtado – Glue x Say It Right

Selected kanal je simbol za kvalitetu što se mjuze tiče, a ovaj mash up je jedan od zadnjih koji su izbacili. Original od Nelly sam slušala u srednjoj, a album mi je posebno drag jer ga je producirao Timbaland.

 

Piše: Tea Hendija

Tea je glazbena urednica Entera od prvog dana. Urednica je i ‘Enter Peglaone‘ koja je prema glasovima publike 2019. proglašena radijskom emisijom godine te je dobitnica nagrade Ambasador.