Zadnji Pick of The Week ove godine: Tko bi rekao da će ekipa u 2021. godini plesati na pjesmu od Stevie Wondera iz ’74. godine!

Za start da započnem svoj zadnji Pick of the Week za ovu godinu jednom mini anegdotom! Doslovno kao da je jučer bilo, ali zadnji koncert na kojem sam bila u zadnje dvije godine bio je Fatboy Slim u Zagrebu. I iako svi nestrpljivo čekamo dolazak koncerata i evenata na velika vrata, glazbena industrija nije stala, nego se samo stilski malo promijenila. Retro, osamdesete i synthevi vratili su se na velika vrata, tako da su predvodnici vraćanja u osamdesete bili uglavnom The Weeknd i Dua Lipa, ali vratio nam se i disco house, a nove generacije su se upoznale s rnb klasicima iz 90’ih. Sve u svemu, bila je ovo jako zanimljiva glazbena godina s puno hitova i čak puno pjesama koje imaju super potencijal ostati evergreen klasici. Iako odabir zaista nije bio lagan, u ovom zadnjem Pick of the Weeku predstavljam vam tri pjesme koje su mi se nekako najviše istaknule za ovu godinu.

 

DOJA CAT- WOMAN

 

Kad samome sebi daš umjetnično ime Doja Cat, znaš da se iza toga krije doza ludosti. Doja je prvo startala karijeru na Sound Cloud-u, a prvi put sam je zapazila zbog komične pjesme ‘Mooo!’. Ako još niste pogledali spot, predlažem da to napravite odmah, a koliko pjesma nije normalna samo govori jedan od stihova koji ide ovako: ‘ Bitch, I’m a cow, bitch, I’m a cow’. U međuvremenu je Doja od šaljivice postala globalna pop zvijezda koja fenomenalno i repa, piše pjesme, pleše, nastupa live, a dam se kladiti da će iduće godine doma u vitrini imati i koji Grammy! Pravim imenom Amala Ratna Zandile Dlamini ove je godine izbacila fenomenalan album Planet Her, s kojeg je imala brojne hitove, ali sad ću posebno izdvojiti pjesmu Woman zbog zaraznog afrobeats ritma.

 

EWAN MCVICAR- TELL ME SOMETHING GOOD

 

Tko bi rekao da će ekipa u 2021. godini plesati na pjesmu od Stevie Wondera iz 1974. godine! Original je napisao legendarni Stevie za funk soul divu koju znamo kao Chaka Khan, a melodija je toliko dobra da ju je odlučio obraditi škotski dj Evan McVicar. Koliko je on dobar beat složio na ovu old school melodiju, to nije normalno i doslovno doživim nalet adrenalina čim čujem prve taktove pjesme. Svaki put kad pjesma krene svirati, odmah se promijeni raspoloženje ljudi koji je slušaju i nemoguće je uz nju na barem malo ne zaplesati, pa makar i u uredu pored aparata za vodu.

PURPLE DISCO MACHINE FT. KENA MOSS & THE KNOCKS- FIREWORKS

 

Ima li boljeg načina za dočekati novu godinu, nego uz vatromet! Purple Disco Machine me osvojio još prošle godine pjesmom Hypnotized koja mi totalno ima neki božićni vibe. Nastavio je u svom klasičnom stilu i Fireworks super funkcionira jer se može čuti i na nekon outdoor festivalu ili klubu, a dobra je i kad se vozimo kući s posla. Disco House je u 2021. definitivno pokucao na velika vrata, a s obzirom na to da sam ogroman fan šljokica, jako se veselim da se trend nastavi i u idućoj godini.

 

Piše: Tea Hendija

Tea je glazbena urednica Entera od prvog dana. Urednica je i ‘Enter Peglaone‘ koja je prema glasovima publike 2019. proglašena radijskom emisijom godine te je dobitnica nagrade Ambasador.