Pick of the Week: Swedish House Mafia i Calvin Harris na istom albumu?

Za početak, svima želim sretnu Novu uz još više hitova, dobre mjuze na koju ćemo plesati, festivala i evenata! Jedna sam od onih kojima kraj blagdana teško pada, tako da ću lampice doma ostaviti još neko vrijeme, a osim što sam vrijeme provela uz telku i kauč, tražila sam glazbene novitete koje ćete garantirano imati na repeat!

 

  1. The Weeknd – Less ThanZero

Tek je siječanj, a već znamo tko ima album godine! The Weeknd nam je dao najbolji glazbeni poklon za start godine, a mogu reći da je cijeli album Dawn FM prilično epic. Cijeli album osmišljen je kao radijska postaja u čijoj naraciji sudjeluje Jim Carrey koji nas svojim opuštenim glasom vodi kroz cijelo retro psihodelično iskustvo. U samoj produkciji sudjelovali su i Swedish House Mafia, kao i Calvin Harris, a The Weeknd je GOAT baš zato što uspješno spaja retro i futurističke momente. Less ThanZero izdvojila sam jer je mogu zamisliti i na plesnim podijima, a oni već karakteristični synthevi iz 80-ih u kombinaciji sa nostalgičnim akordima čine pjesmu posebno zanimljivom.

 

  1. Alok – Sky High (feat. Nonô)

Kad si rođen u državi koja ima preko 210 milijuna stanovnika, a ti si najslušaniji Brazilac na Spotifyju, onda već zaslužuješ i državni praznik! Alok i ove godine obara rekorde slušanosti te nastavlja izbacivati hitove sa svojim prepoznatljivim Brazilian bass potpisom.

Na vokalu je njegova sunarodnjakinja Nono, a njenu kvalitetu prepoznao je i Example koji ju je već bukirao kao support act na svojoj turneji.

 

  1. Kanye West – Praise God (Mike & Me Edit)

Jako, jače, Mike & Me! Kad se naš Mihael Mataković prihvati remiksiranja pjesme, onda znaš da nema šale. Stvar je u originalu već pokorila TikTok, a Ye ju ye izbacio na svom zadnjem studijskom albumu Donda.

Ovaj tech house banger je kao stvoren za našu Peglaonu, a remix već sad volimo koliko Kanye voli Kanye-a!

 

  1. Deadmau5 – Strobe (KREAM Remix) with Frank Ocean

Ovo je jedna od onih traka koja se sluša zatvorenih očiju za poseban doživljaj. Ambijentalni progressive house koji su braća KREAM-ovci dodatno začinili dreamy vokalom Franka Oceana iz pjesme Thinkin bout you iz 2012. vodi nas u drugu dimenziju, a koliko je Strobe dobra stvar govori činjenica da ju je Billboard Dance proglasio najboljom pjesmom od Deadmou5-a svih vremena.

 

  1. Jonas Blue & Why Don’t We – Don’t Wake Me Up

Ima tih producenata za koje već unaprijed znam da ima hit u rukavu, dok pjesmu još nisam ni čula. Jedan od njih je i Jonas Blue koji je ponovo uspio složiti uplifting house hit s američkim bendom Why Don’t We. Mogu reći da nam je svima ovo himna do kraja mjeseca jer se oporavljamo od pojedenih kolača i blagdana, tako da je naslov pjesme skroz pogođen!

 

Piše: Tea Hendija

Tea je glazbena urednica Entera od prvog dana emitiranja. Urednica je i ‘Enter Peglaone’ koja je proglašena 2019. radijskom emisijom godine od strane publike i dobitnica je nagrade Ambasador.