Pick of the week: Stigla hot mjuza uz koju siječanj gubi titulu najdosadnijeg mjeseca!

Skoro pa svaki dan čujem od nekoga da mu je siječanj najgori mjesec jer se apsolutno ništa ne događa, debeli smo od blagdanske hrane, blijedi smo od spavanja na kauču i samo čekamo da zima završi kako bismo okrenuli stranicu nekog novog poglavlja!

Međutim, čini se kako je siječanj itekako dobar mjesec glazbenicima koji su ovaj tjedan bili posebno aktivni što se tiče izbacivanja novih hitova.

  1. Aluna, Diplo & Durante – Forget About Me

Svoj kaubojski šešir za red carpet još će neko vrijeme ostati u ormaru Dipla jer je nažalost ceremonija za dodjelu Grammyja odgođena. Lik rastura što solo, što u grupi, tako da njegov projekt Major Lazer ima nominaciju za najbolji dance/electronic album! Na sreću, Diplo više razmišlja o mjuzi u studiju nego o modnim kombinacijama za red carpet tako da nas je počastio svojom suradnjom s Alunom i talijanskim producentom Duranteom.

 

  1. The Weeknd – Sacrifice (Remix) ft. Swedish House Mafia (Alternate World)

To je to, motaj kablove, gasi sve, The Weeknd je pokorio glazbeni svijet i nitko mu se više ne može približiti! Već sam u zadnjem Pick of the Weeku spomenula njegov najnoviji album The Dawn, koji ako već niste stigli, ćete imati priliku poslušati tijekom godine jer nove singlove s njega izbacuje brzinom munje. Sacrifice je prvo bio singl u retro 80’s vibe-u, a kad su Swedish House Mafia uskočili na remix, dobili smo i jedan fini klupski plesi hit čije brojke preslušavanja na You Tube-u u ovom trenutku dok ja pišem ovaj tekst sigurno obaraju nove rekorde.

 

 

Martin Jensen · Cheat Codes · Theresa Rex

Isto kao što i kad gledaš film koji je nakrcan zvjezdanom postavom, postoji velika šansa da bude promašaj, isto to vrijedi i za pjesme. No, ovo je dokaz kako nekad velika ekipa ipak znači- dobra stvar! Cheat Codes će ovaj house banger sigurno i promovirati na svojoj američkoj turneji gdje nastupaju s Morganom Page-om.

 

  1. John Newman – Waiting For A Lifetime

Čini mi se kako John Newman zbog svoj prepoznatljivog nazalnog vokala nije baš ‘everyone’s cup of tea’, ali meni je njegov glas toliko unikatan da mislim da glazbena industrija zadnjih 10 godina zaista ne bi bila ista bez njega, što kao vokalista, što kao songwritera.

Iako je karakter ove trake uplifting, sama priča iza nje je prilično tužna, što je Newman podijelio i na svom instagram profilu. Pjesma je posvećena njegovom tati koji je nedavno napustio ovaj svijet, tako da i zbog te emotivne posvete sama pjesma dobiva jednu posebnu jačinu.

 

  1. BIA – CAN’T TOUCH THIS (R3HAB Remix – Official Audio)

Nema puno ljudi koji mogu s lakoćom isufrati sample neke legendarne pjesme, a jedna od njih je reperica Bia! Za original stvar uzela je sample od Kelisinog Milkshakea, a sad je već pjesma zrela za Enter Peglaonu jer je R3hab zakucao baš fini tech house remix.

Netko je u komentarima na YT napisao da pjesma ima pop, rap , dancehall i rock vibru, dok je ustvari samo rap i to je čini toliko catchy i zanimljivom da upadne u ovotjedni Pick of the Week!

Piše: Tea Hendija

Tea je glazbena urednica Entera od prvog dana. Urednica je i ‘Enter Peglaone‘ koja je prema glasovima publike 2019. proglašena radijskom emisijom godine te je dobitnica nagrade Ambasador.