Pick of the Week: Disco house, old Kanye vibes i techno bangeri za savršen kraj tjedna!

Mogu reći da mi se jako sviđa trenutna situacija na glazbenoj sceni, jer nekako svatko fura svoj film i nitko nikoga ne kopira.
Ye nas je vratio u vremena kad mu još nije smetalo ovo kan ispred imena, Purple Disco Machine fura svoj 80s retro vibe, a ekipa sa Selecteda i Blanca rastura novim tech house bangerima.
Što se još našlo u ovotjednom Pick of the Weeku, chekiraj ovdje!

 

  1. Purple Disco Machine & Sophie and the Giants – In The Dark

Izvadite role s četiri kotača, počešljajte svoju fudbalerku i stavite glitter u kosu jer su se 80-e ponovo vratile! Njemački DJ Purple Disco Machine zadužen je da nove generacije ponovo uživaju uz 80’s vibe, pa ni ne čudi da je rođen upravo te godine. Ovaj samozatajni DJ krajem godine izbacio je svoj drugi studijski album Exotica, a čini se kako najpopularniji disco brk ima inspiracije i za nove singlove jer se ova suradnja sa Sophie and the Giants ne nalazi na njemu.

 

  1. Galo – Get Right

U doba kad sam nosila majicu na bretele preko majice dugih rukava sa obaveznim širokim remenom preko pola struka stiže stvar koja je poslužila kao sample za ovaj banger.

Get Right J.Lo izbacila je 2005., taman kad sam postala punoljetna da ponosno uđem na neki rnb event bez da okolo žicam tuđe osobne. Sad smo dobili re-edit sa već klasičnom melodijom truba koji će idealno začiniti iduću epizodu Enter Peglaone.

 

  1. Sigala – Melody

Koliko moraš biti dobar producent da uspiješ okupiti oko sebe vrhunske vokaliste poput Becky Hill, Lewisa Capaldija, Elle Henderson, Jamesa Arthua i Rite Ore!

Sigala je doslovno od trenutka kad se pojavio na sceni okupljao sami crème de la crème, ali je vokalistica za najnoviji uplifting house single Melody za sad i dalje ostala anonimna.

 

  1. The Game & Kanye West – Eazy

Nađite nekoga tko će vas voljeti kao što Kanye voli svoje nove čizme. U najnovijem signlu Easy čak i kaže da ih nosi svuda, pa čak i dok se tušira, a taj dio lyricsa čak nije niti najviše kontroverzan. Big like za beat i sample od legendarnog repera Eazy-E-a za stvar Eazy-Duz-It koji je producirao jedan jedini Dr.Dre kojeg jedva čekam vidjeti ove godine na Superbowlu!

 

  1. Emily Nash- Garden

Dokaz kako su i cure jake kad se radi o produciranju je 20-godišnja Emily Nash koju je Beatport proglasio dj-icom koju vrijedi slušati u 2022.! Njen najnoviji singl Garden koji je izašao na kanalu Selected upravo je dokaz za to jer je dobio i priznanje kao ‘Hottest record in the world’ od strane BBC Radio 1-a.

Dosta dobar kriterij za ući i u Pick of the Week!

 

Piše: Tea Hendija

Tea je glazbena urednica Entera od prvog dana. Urednica je i ‘Enter Peglaone‘ koja je prema glasovima publike 2019. proglašena radijskom emisijom godine te je dobitnica nagrade Ambasador.