MATRODA I TOM BUG U BORBI ZA DJ-A GODINE !

Enter Zagreb podržava novu nagradu za elektroničku glazbu ‘Elector‘. Novoosnovani Elector je mlađi brat nagrade Rock&Off, posvećen isključivo elektroničkoj glazbi. Direktor nagrade Dražen Baljak rekao nam je kako i glazba dolazi iz undergrounda te da je krajnje vrijeme da se prizna i na nekoj višoj, službenoj razini.

Priznanje će se dijeliti u šest kategorija:  Album/kompilacija godine, Remiks godine, New (S)Elector odnosno debitant godine, Event godine, Techno singl godine, House singl godine i Bass singl godine.

Baljak je rekao kako ova nagrada zaslužuje biti na nacionalnom nivou. Dodaje da će ovo biti presjek najboljih u ovoj godini u raznim kategorijama i žanrovima. Direktor tvrdi kako je ova scena u Hrvatskoj jaka, ali uvijek na margini te da je Elector pravi put za konačno priznanje za ovakav tip glazbe.

Izvođače za koje se smatra da su uvelike obilježili proteklu 2021. godinu na elektroničkoj sceni odabrao je stručni žiri koji sadrži oko 20 članova. Među njima je i naša glazbena urednica Tea Hendija koja redovito i sustavno prati elektroničku scenu.

Publika će imati čast odabrati DJ-a godine, a u konkurenciju su ušli Matroda, Tom Bug, Borut Cvajner, DJ Ogi, Ilija Rudman, Insolate, Jan Kinčl, Mimi i Petar Dundov.

Dobitnike prvih Electora saznat ćemo na završnoj dodjeli 3. veljače ove godine u zagrebačkoj Tvornici kulture.