Pick of the week: Dekova nam je začinio Valentinovo pravim klupskim bangerom!

Neki dan sam se prvi put obukla u kratke rukave i na tren se poveselila da je zima već pri kraju. Iako smo tek u veljači, lagano je miris proljeća u zraku, dani su sve duži, više je sunca, a to znači i da je više najavljenih evenata i festivala! Svi se pripremaju za novu sezonu za koju je potrebna i dobra glazbena podloga. Najjači noviteti za ovaj tjedan su u ovom Pick of the week-u, a to je i moj pokon svima vama za ovo Valentinovo!

  1. Dekova & Lizzy Wang- I’m into you

Dok mi još čekamo da zaživi naša festivalska sezona, Dekova u Kini u njihovim najpoznatijim klubovima ima nastupe skoro svaki dan! ‘Prošlogodišnje dvije turneje protekle su fantastično i nezaboravno, životno iskustvo koje sam imao prilike samo u snovima iskusiti, a postala su realnost’, kaže Dekova. Ni manje ni više, svoj singl I’m into you potpisao je za jednu od najpoznatijih internacionalnih izdavačkih kuća u suradnji sa trenutno broj jedan kineskom dj-icom i producenticom Lizzy Wang. Dekova kaže da je ovo definitivno house traka koja se može uklopiti u svaku formaciju, što klubsku, što radijsku, tako da je zaslužila svoje mjesto u top pet pjesama ovog tjedna! Dok još čekamo official release spota, možete chekirati zadnju epizodu Dekovinog radijskog show Hood Stories.

Dekova – Hood Stories Radio Show #20 – YouTube

  1. TeeDee- Love Me

Postoji taj produkcijski sound koji namirišim već na prvu da dolazi iz UK radionice. Takva mi je na prve taktove bila i Love Me iza koje, kao što sam i dobro nanjušila, stoji mladi britanski producent koji je na svom instagramu već objavio da želi biti najutjecajniji producent 2022. godine.
Inače, ova stvar sample je senzualne rnb balade od ženske grupe Brownstone If you love me. Traka ima elemente deep house-a koji se savršeno uklapaju uz 90s rnb sound, tako da me ni ne čude ambiciozni planovi ovog talentiranog dj-a.

TeeDee – Love Me [Official Music Video] – YouTube

  1. Sofi Tukker- Original Sin

Apsolutno sve što naprave ovi kreativni i pomaknuti dj duo Sofi Tukker je aposlutni vrh! Od produkcije mjuze do vizuala, tako da posebno preporučam gledanje ovog spota. Inače pjesma najavljuje njihov LP Wet Tennis koji očekujemo krajem travnja. Prije toga, imat će priliku i predstaviti nove pjesme na live dj setu na Ultri u Miamiju kroz mjesec dana.

SOFI TUKKER – Original Sin (Official Video) [Ultra Music] – YouTube

  1. Joel Corry x Da Hool – The Parade

Iz one sam generacije koja je još pratila kultni berlinski festival Love Parade i sve te rave i elektronske hitove 90-ih neumorno snimala na kazete. Jedna od stvari koje su imale brutalnu melodiju bila je i Meet her at the Love Parade, čiji sample je toliko dobar da se koristi i danas. Joel Corry bootleg ove stvari izbacio je prije par godina, a sad smo dočekali i official release.

Joel Corry x Da Hool – The Parade – YouTube

  1. Charli XCX – Beg For You (ft. Rina Sawayama)

Za Charli već znamo da je kraljica i da je već s 20 godina napisala megahit I love it za Iconu Pop, ali gospođica Sawayama ipak još nije toliko mainstream, što će se nakon ove suradnje, naravno promijeniti. Inače, Rina osim što je zahvaljujući svom egzotičnom izgledu i japanskim korijenima zaradila posao modela, cura ima, kako bi se reklo i ‘looks & brains’. Diplomirala je političke znanosti na Cambridgeu, ali ni to joj nije bilo dosta, nego je onda još i online upisala Oxford. Uz svo učenje stigne raditi i brutalnu mjuzu, a ova prekjut suradnja sample je plesnog hita Cry for you.

Charli XCX – Beg For You (ft. Rina Sawayama) [Official Visualiser] – YouTube

Piše: Tea Hendija

Tea je glazbena urednica Entera od prvog dana. Urednica je i ‘Enter Peglaone‘ koja je prema glasovima publike 2019. proglašena radijskom emisijom godine te je dobitnica nagrade Ambasador.