Pick of the week: Stigla skroz neočekivana fresh obrada megahita Don’t be so shy!

U Dr. Dre tjednu, tj. tjednu koji je definitivno obilježio nastup legenda hip hop-a na Super Bowlu, dobili smo i novu stvar glazbenog pravca koji je korijene imao u rapu i hip hop-u. This is not a drill (Or is it?): Na drill beat uskočila je Alicia Keys, BLR nas je počastio future house bangerom, a sve su još i dodatno začinile i neočekivane suradnje najvećih DJ faca na sceni! Ovaj Pick of the Week  jako je šaren što se žanrova tiče, a sve stvari su u ozbiljnoj konkurenciji da postanu veliki hitovi!

  1. Fivio Foreign, Kanye West, Alicia Keys – City of Gods 

Tko bi rekao da ćemo doživjeti predivan soul vokal Alicie Keys na sirovom drill beatu! Ovu mega suradnju objavit će Fivio na svom debitantskom albumu B.I.B.L.E, a album je producirao.. pogodite tko.. naravno Ye! Traka je savršeno sjela taman kad smo dobili i prvi dio dokumentarca o Kanye-u, Jeen-Yuhs, a posebno je kul da je za Alicijin dio versa semplirana pjesma od The Chainsmokersa New York City.

Fivio Foreign, Kanye West, Alicia Keys – City of Gods (Official Audio) – YouTube

  1. Regard, Years & Years – Hallucination 

Zanimljivo je da smo od ‘Don’t be so shy’ došli do ‘Don’t be so fake’, neki bi rekli, well that escalated quickly.. Dosta bahati novi lyricsi za melodiju koju već toliko dobro znamo, a bila je najveći ljetni hit prije jedno sedam godina! Albanski hit maher Regard napravio je novi edit hita od Imany, a ovo je također i prva suradnja između njega i Olly Alexandra koji se time i oduševljeno pohvalio na instagramu.

Regard, Years & Years – Hallucination (Lyric Video) – YouTube

  1. Alan Walker, Alok, Kiddo- Headlights

Nakon što sam prvi put čula ovu pjesmu, u glavi mi je samo bilo: Ela, ela ela.. Iako lyricsi prezaraznog refrena ne kažu Ela, nego Headlights, sve je toliko produkcijski dobro upakirano da nije ni bitno ako pogrešno pjevamo. Čini mi se kako bi Alok uskoro mogao oboriti i još koji rekord streamanja jer je do sad prešao preko 750 milijuna na Spotifyju. Ekipa se baš dobro spojila jer je Šveđanka Kiddo svojim zanimljivim vokalnim layeringom dodala taj catchy europski vibe melodije. Ova stvar je definitivno slow grower koja nam svakim novim slušanjem postaje sve bolja i bolja!

Alok & Alan Walker – Headlights (feat. KIDDO) [Official Audio] – YouTube

  1. BLR x POOK – Hello It’s Me (Taj) [feat. SAVU] 

Ako čitate ovaj tekst, prilično sam uvjerena da ste naziv pjesme pročitali u tonu prvih stihova Adele- Hello. Iako je većina pjesama u današnjem Pick of the weeek-u semplirana, ova je ta iznimka koja ne čini pravilo. Ustvari, BLR je semplirao samog sebe, jer je Taj već izbacio prije par godina, a traka je postigla i ogroman uspjeh u Poljskoj jer se Bolier nedavno pohvalio i na fejsu sa platinastom pločom za preko 30 milijuna prodanih singlova! Ne bi me začudilo da uskoro s ovom vokalnom obradom uspije prestići i svog najvećeg protivnika na sceni.. samog sebe.

BLR x POOK – Hello It’s Me (Taj) [feat. SAVU] (Official Music Video) – YouTube

  1. Clean Bandit – Everything But You (feat. A7S)

Koliko smo mi Hrvati dobri u sportu, toliko su Šveđani na vrhu što se tiče skladanja novih melodija. Šveđanin A7S je opako ime na sceni i zbog njegovog hrapavog vokala po meni je jedan od top vokalista s kojima producenti surađuju. Njegovu kulersku rašpu sad je skužila i ekipa iz Clean Bandita i zajedničkim snagama su napravili jedan jako funky club house hit.

Clean Bandit – Everything But You (feat. A7S) [Official Lyric Video] – YouTube

Piše: Tea Hendija

Tea je glazbena urednica Entera od prvog dana. Urednica je i ‘Enter Peglaone‘ koja je prema glasovima publike 2019. proglašena radijskom emisijom godine te je dobitnica nagrade Ambasador.