Topic: svjetska zvijezda hrvatskih korijena!

Topic

Megatalentirani Tobias Topic ili DJ Topic (iako se izgovara TOPIK, njegovo DJ ime zapravo je nastalo od hrvatskog prezimena TOPIĆ) je hrvatsko-njemački DJ.

Rođen je u njemačkom Solingenu, a otac mu je Hrvat. U intervjuu za Enter Zagreb, prošle godine otkrio nam je da ga otac nije učio hrvatski, ali da je dok je bio mlađi ljetovao u Hrvatskoj kod Pule. “Ljetovao sam u Hrvatskoj do šesnaeste godine svake godine. Ne znam hrvatski, ne govorim ga, ali kad sam bio u Hrvatskoj, dosta bih razumio nakon tjedan dana” – rekao je 29-godišnji Tobias za Enter Zagreb.

Bebe Rexha, Clean Bandit, Becky Hill, Robin Schulz, Nico Santos i Paul van Dyk samo su neka od velikih imena s kojima je Topic surađivao. Njegovi su singlovi poslušani na video i streaming servisima više od pola milijarde puta, a on je postao dobro poznato ime na house glazbenoj sceni. Singl s Becky Hill bio je i globalni broj jedan na YouTube trendingu.

U svibnju Topic dolazi svirati u Hrvatsku. Možeš ga slušati na ovogodišnjem Sea Star festivalu na kojemu su headlineri Meduza i Amelie Lens.

(naslovna foto: Topic/Facebook)