Švedska kraljevska obitelj svečano otvorila Avicii muzej

avicii muzej

Švedski Princ Karl i Princeza Sofia, zajedno s ocem Tima Berglinga (Aviciijevo pravo ime) presjekli su u četvrtak u Stockholmu vrpcu novog interaktivnog Avicii Muzeja koji posjetitelje vodi kroz priču o životu prerano preminulog Aviciija.

Muzej u glavnom gradu Švedske i Aviciijevom rodnom gradu, emotivno je odavanje počasti ovom velikom švedskom glazbeniku koji ima značajno mjesto u povijesti elektronske glazbe. Koncipiran je tako da posjetitelji slijede Aviciijev život kroz različite sobe.

Sve započinje u sobi djetinjstva, a onda slijedi prvi podrumski studio. Put nas potom vodi u sobu koja predstavlja produkcijski prostor u Los Angelesu, a prostorom dominira veliki klavir koji svira ‘Sunset Jesus’, akustičnu verziju.

Posjetitelji prolaze kroz događaje i mjesta koja su oblikovali Aviciija kao glazbenika, kroz fotografije, video materijale, još neobjavljenu muziku…

Muzej je interaktivan pa će posjetitelji moći i sami kreirati glazbene verzije nekih od Aviciijevih mega hitova. Muzej se za javnost otvara danas (26. veljače). Cijena karte za odrasle je 220 švedskih kruna, odnosno oko 160 kuna.

(naslovna foto: Avicii Experience/Facebook)