Šesta sezona Peaky Blindersa počela na BBC-ju, kad stiže na Netflix?

peaky

Finalna, šesta sezona megapopularne BBC-jeve serije ‘Peaky Blinders‘ počela je s emitiranjem u Velikoj Britaniji krajem prošlog tjedna.

Kriminalistička drama smještena u engleskom Birminghamu prati kriminalnu bandu Peaky Blinders, predvođenu karizmatičnim Tommyjem Shelbyjem, u prvoj polovici 20. stoljeća.

Serija se počela prikazivati 2013. godine, a posljednju šestu sezonu, nakon koje slijedi spinoff film, čekamo već dvije godine.

Svaka sezona je imala po šest epizoda pa će i posljednja sezona također slijediti taj princip, a poznato je i da se serija na velikom jumbo plakatu u Birminghamu reklamirala uz poruku ‘Final Orders‘. Znamo i da je prva epizoda šeste sezone nazvana ‘Black Day‘. Britanci sada čekaju nedjelju kada se prikazuje druga epizoda.

Netflix još nije objavio datum kada serija stiže na njihovu platformu, ali pretpostavlja se da će to biti u svibnju ili čak krajem travnja. Prethodna sezona stigla je na Netflix u listopadu 2019, nešto manje od dva tjedna nakon što je završila s emitiranjem u Velikoj Britaniji. Finale 6. sezone na rasporedu je u nedjelju, 3. travnja, u Velikoj Britaniji.

Zanimljivo je da je 2018. ime Arthur u Velikoj Britaniji ušlo u top 10 imena za dječake prvi put od 1920-ih, a ime Ada je upalo u top 100 imena za djevojčice po prvi put u stoljeću. Pretpostavlja se da je popularnost ovih imena bila inspirirana upravo likovima Arthura Shelbya Jr. i Ade Thorne u Peaky Blindersu.

(naslovna foto: Peaky Blinders/Facebook)