Artbat poručuje: „Stanite uz Ukrajinu“

artbat

U zagrebačkoj garaži Tuškanac slušali smo ih 2019. na odličnom ‘Enter The Grooveu‘, a za nekoliko mjeseci trebali bi se vratiti u Zagreb na Jarun, na LMF Festival. Oni su ukrajinski dvojac iz Kijeva Artur & Batish, poznatiji kao ARTBAT.

Nastupi i produciranje su im sad pali u drugi plan jer od kraja veljače u njihovoj domovini bjesni rat.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ARTBAT (@artbatmusic)

„Cijeli svijet je zabrinut zbog svega što se događa ovdje u Ukrajini. Počeli su ruski raketni udari na ukrajinske gradove. Ne možemo ostati bez riječi. Ovo je naša zemlja u kojoj smo rođeni i odrasli. Boje zastave predstavljamo svirajući po cijelom svijetu, ponosni što pokušavamo podržati i razvijati našu zemlju. Ovo je naš dom. Tražimo od svih Rusa da učine sve da to zaustave i zaštite civilizacijski svijet. Primamo puno zahtjeva da nastupimo u vašoj zemlji, ali sada je na vama da nam pomognete da zaustavimo napade i smrtne slučajeve koji dolaze iz vaše zemlje. Trebamo vašu podršku. Stanite uz Ukrajinu“, napisao je ARTBAT na Instagramu.

Artur i Batish su i dalje u Ukrajini. Njihov predsjednik Volodymyr Zelensky je naredio da svi sposobni muškarci od 18 do 60 godina ne smiju napustiti zemlju i da se moraju boriti. U novim objavama pišu: “Molim vas da pomognete pokazati svijetu stvarnu sliku rata koji je nama susjedna Rusija donijela našoj domovini, našem narodu i našoj samostalnosti.

Ruski predsjednik Vladimir Putin 24. veljače pokrenuo je potpunu invaziju na Ukrajinu. Više od milijun Ukrajinaca, uglavnom žena i djece, moralo je pobjeći iz zemlje.

“Putin nas nije uspio osvojiti brzim napadom, a sada, u agoniji, počinju bombardirati naše gradove, usmjeravajući kasetne bombe u stambena područja središnjih regija Ukrajine ubijajući nevine civile”, piše ARTBAT.

U njihovim antiratnim objavama podržale su ih tisuće pratitelja, a između ostalih i kolege glazbenici: Kaskade, Benny Benassi, Pete Tong, Carnage, Meduza i mnogi drugi.

(naslovna foto: Artbat/Facebook)