Glazbena superzvijezda Iggy Azalea stiže na Sea Star festival

Jedna od najvećih hip hop zvijezda današnjice, višestruko nagrađivana izvođačica s više od 10 milijardi streamova i čak 70 milijuna prodanih albuma, australska reperica Iggy Azalea novi je headliner ovogodišnjeg Sea Star festivala.

Glazbenica, iza koje na društvenim mrežama stoji više od 35 milijuna ljudi, kao i najveća glazbena imena s kojima je surađivala kao što su Britney Spears, Jennifer Lopez i Ariana Grande, upisat će se u povijest kao glavni izvođač prvog velikog hrvatskog festivala održanog nakon dvogodišnje pandemije.

Uz Iggy svoj dolazak u umašku lagunu Stella Maris 27. i 28. svibnja potvrdila je internacionalna techno zvijezda porijeklom iz Slovenije Brina Knauss.

Svi oni se pridružuju fantastičnom lineupu prvog velikog festivala 2022. na kojem su Amelie Lens, Meduza, Topic, Umek i mnogi drugi. Aktualne cijene festivalskih ulaznica na snazi će biti najkasnije do 4. travnja do kraja dana ili ranije, ako se ograničeni kontingent rasproda.

U lipnju 2014. Iggy Azaleini singlovi ‘Fancy‘ i ‘Problems‘ zasjeli su na prva dva mjesta Billboardovih Hot 100, čime je izjednačila rekord koji su držali Beatlesi. Australska reperica na to je odgovorila „Radije bi bila Rolling Stones“ i pokrenula lavinu nakon koje je, upravo s megahitom „Fancy“, postala ženska hip hop izvođačica s najdužim broj jedan singlom u povijesti, prestigavši dotadašnju lidericu Lil’ Kim.

Ogroman talent mogao se naslutiti već nešto ranije nastupnim singlovima ‘Pu$$y‘ i ‘My World‘, ali priznanja i brojke koje je Iggy Azalea do danas ulovila zaslužuju posebno mjesto u novijoj povijesti glazbe. Tri studijska albuma i nekolicina EP-jeva i mixtapeova prodani su u impresivnih 70 milijuna primjeraka, a singlovi samo u SAD-u u 22 milijuna.

Na streaming i video platformama njezini singlovi prešli su 10 milijardi pregleda, a broj pratitelja na društvenim mrežama 35 milijuna, pa su stoga i jasna višestruka priznanja među kojima su American, Billboard i MTV Music Awards te People’s Choice i Teen Choice nagrade uz koje je imala i četiri Grammy nominacije.

Ranije najavljeni Cypress Hill su odlučili odgoditi ovogodišnju europsku turneju planiranu za proljeće, pa time i nastup na Sea Star festivalu. Trenutno se s grupom pregovara o nastupu na festivalu 2023. godine, a čim se postigne dogovor bit će službeno objavljen.

Ovogodišnji Sea Star festival održat će se 27. i 28. svibnja u laguni Stella Maris u Umagu. U prodaji se već nalaze festivalske ulaznice po promo cijeni od 259 kn, uz uštedu od 30%, što je iznos koji će vrijediti najkasnije do ponedjeljka 4. travnja u 23:59 ili ranije ako se ograničeni kontingenti rasprodaju. Kompletna ponuda ulaznice i smještaja može se pronaći na Ulaznice sekciji službenih stranica festivala. Sve ulaznice, smještaji i prijevozi za Sea Star kupljeni dosad na službenim prodajnim mjestima vrijede i za izdanje 2022. godine.