Pick of the week: Deadmau5 nas je za ročkas počastio nečim posebnim!

Written by on 14/03/2022

Plavo rozi baloni, čaše, grickalice, rekviziti za napuhavanje i jednorog krune znak su da se u redakciji Entera prošli tjedan dogodio jedan poseban event! Proslavili smo osmi ročkas sa stilom, te još pospremamo ostatke slavlja, a jutros su me dočekali kolege koji su motali kablove i pospremali dj pult za koji su stali Danniel Zimon, Dj Rea, Fynolla i Mike & Me. I dok smo još pod dojmom brutalnih setova koje je ekipa imala, u međuvremenu je izašlo i puno hot nove mjuze.

  1. Danniel Zimon- All this Love

Pravim imenom Danniel Cerovac, talentirani je mladi dj koji se već godinama bavi produkcijom, a njegove stvari inače sam premijerno vrtila i u Enter Peglaoni jer je postao pravi maher za tech house produkciju. Ovaj put Danniel je zagrebao u funk soul eru i semplirao legendarnu Gwen McCrae i All this Love I’m Givin. Vjerojatno vam ovo sad ništa ne znači, ali kad vam kažem da je isti sample posudio i Avicii skupa sa Sebastienom Drumsom za klupski klasik My Feelings for you, onda će vam sve biti jasno. Zimon se čak direktno i javio Drumsu da pita sviđa li mu se njegova obrada i dobio je sve pohvale i zeleno svjetlo za release, tako da mi je jako drago da smo i ovaj megahit dobili u novom izdanju. Stvar će službeno izaći na labelu od Yakke, a dok to čekamo, možeš chekirati njegova ranija izdanja.

From the Streets – YouTube

2. Kx5, deadmau5, Kaskade, Hayla – Escape

Prvo u Pick of the weeku imamo dj-a koji nas je počastio svojim live setom za ročkas, a onda i dj-a koji nam je bio poseban gost u Enter Club Mixu!
Deadmau5 je ovaj put udružio snage sa Kaskade- om i to čak četrnaest godina nakon njihove prve zajedničke suradnje. Skupa su osnovali novi dj duo naziva Kx5, a to bi možda moglo biti i ime za iduće dijete Elona Muska. Stilski je Escape progressive vocal house i baš ima taj vibe EDM mjuze 2000.-ih, a uz odličan sanjiv vokal Hayle, ova stvar nas vodi u drugu dimenziju.

Kx5 – Escape [Lyric Video] ft. Hayla – YouTube

3. FISHER – It’s A Killa (feat. Shermanology)

Jako, jače, Fisher. Već unaprijed znamo da lik radi hard core mjuzu, a točno je takva i njegova najnovija kombinacija sa Shermanology, koji su još dodatno začinili ovaj tech house banger.
Jaka bass linija u kombi sa snažnim vokalom Dorothy Sherman savršen su uvod u festivalsku sezonu, a vjerojatno ćemo je imati prilike slušati i live za manje od dva mjeseca na Jarunu na live setu Fishera.

FISHER & Shermanology – IT’S A KILLA [OUT NOW] – YouTube

4. John Summit- La Danza

Jučer sam razmišljala jesam li možda propustila neko pomicanje sata na ljetno računanje vremena jer me iznenadilo koliko dugo traje dan. Satove još neko vrijeme ne diramo, ali duži dani su itekako znak da nam se bliži toplije vrijeme, a skupa s time i otvaranje festivalske sezone.
Zato ni je čudi da je John Summit baš za svoj novi singl uzeo latino sample, koji jako miriši na ljeto, a stvar je izašla na labelu Defected Records, koji mu je već ostvario i broj 1 na Beatportu za svoj hit Deep End.

John Summit – La Danza – YouTube

5. Diplo & Miguel – Don’t Forget My Love (BURNS Remix)

Prvi solo album u 18 godina Diplo je odlučio semplovski ući u deep house vode. Koliko je dugo na sceni ni ne čudi da su mu gosti na albumu Busta Rhymes, Lil Yachty, Paul Woolford, Aluna, SIDEPIECE i mnogi drugi. Inače dosta chill house verzija ove pjesme izašla je prošli mjesec, a Burnsov remix nosi novi house podebljan klavirskim dionicama što ovu stvar čini nešto više uplifting od originala.

Diplo & Miguel – Don’t Forget My Love (BURNS Remix) [Official Full Stream] – YouTube

 

Piše: Tea Hendija

Tea je glazbena urednica Entera od prvog dana. Urednica je i ‘Enter Peglaone‘ koja je prema glasovima publike 2019. proglašena radijskom emisijom godine te je dobitnica nagrade Ambasador.

Facebook Comments

[There are no radio stations in the database]