Pick of the week: Glavne zvijezde Pick of the week-a uskoro u Hrvatskoj!

Prašina na mom biciklu koji stoji u podrumu i na bučicama za vježbanje odbrojava svoje zadnje dane, jer me baš Luka iznenadio kad mi je rekao da u nedjelju starta proljeće.
Kud već, kako? Još nisam ni bor raskitila, a kad ono.. bam! Duži i sunčaniji dani su tu, a skupa s time i slušanje mjuze u autu sa skroz spuštenim prozorima.
I dok lagano maštam o festivalskim glitter outfitima, imam i savršenu glazbenu podlogu za pospremanje debele odjeće iz ormara.

  1. Steve Aoki, Leony, Marnik- Stop the World

Iako osobno nisam velik fan big rooma, ova stvar mi je odmah zapela za uho jer u sebi nosi neke elemente trance-a iz 90-ih na kojima sam odrasla.
Aoki je stvar već premijerno predstavio live, naravno na nastupu bez majice, ali je kombinacija s nježnim vokalima Leony ispala jednostavno idealna kombinacija.
Znamo već da je već potvrđen za ovogodišnju Ultru u Splitu, tako da se nadam da će umjesto svoje standardne torte, iznenaditi publiku nečim još slađim, a to je nastup s Leony live.

Steve Aoki, Leony, Marnik – Stop The World (Official Music Video) – YouTube

 

2. Dj Kuba & Neitan x Skytech- I Want You

Nikad neću zaboraviti kad me frendica u srednjoj pitala: E, Tea, koja je ona stvar, riječi idu I’m a good french kisser, turn my world around?’, što mi je ostalo u sjećanju jer je krivo čula lyricse.
Točne riječi idu ovako: I’m a different person, yeah, turn my world around. Pjevali je mi krivo ili točno, svi već znamo napamet melodiju prvog dance hita The Shapeshiftersa- Lola’s Theme, a oni koji se s melodijom još nisu stigli upoznati, sad imaju priliku uz novi, jači edit od Dj Kube, Neitana i Skytecha.

DJ Kuba & Neitan x Skytech – I Want You (Official Music Video) – YouTube

 

3. Charli XCX- Used to Know Me

Netko ima razloga za otvoriti danas bocu šampanjca. Naravno ja jer sam počela vježbani power pilates, ali i Charli XCX koja je danas izbacila svoj peti studijski album!
Naziv albuma je Crash, a počastila nas je s 12 novih pjesama koje su već danas sve objavljene na You Tube-u. Od njih 12, izabrala sam baš ovu za Pick of the week jer je
jako kreativno iskoristila sample Robin S.- Show me Love. Samo ću nadodati da s obzirom na nove cijene goriva, njen vizual za ovu stvar poslužiti će mi kao odjevna inspiracija kad ću idući put ići na benzinsku.

Charli XCX – Used To Know Me [Official Visualiser] – YouTube

 

4. Maurice West- Looking for Your Love

Ova stvar dokaz je kako nekad iza kvalitetne produkcije ne mora nužno stajati veliko ime. Maurice West izbacio je ovaj neobičan spoj trance-a i slap house-a na labelu Armina van Buurena, Armada Music, što je dokaz da će ovaj mladi producent dogurati daleko.
Znam sigurno da će za ljeto dogurati do Novalje gdje ima već potvrđeni nastup, tako da ako još nisi išao chekirati smještaj na Zrću, predlažem da lagano kreneš u potragu jer se ovakav talent zaista isplati poslušati live.

Maurice West – Looking For Your Love (Official Lyric Video) – YouTube

 

5. David Guetta, Bryson Tiller, Joel Corry- What Would You Do

I dok su neki muku mučili sa Zoomom gdje su morali slušati dosadna predavanja, na drugom kraju svijeta se preko Zooma dogovorila jedna jako neobična glazbena suradnja!
Guetta iz Londona, Tiller iz LA-i i Joel Corry iz Dubaia čuli su se preko Zooma i imali inspiracije za novi ljetni hit. Ovo je druga suradnja Guette i Corryja, koji su već savršen par za jako catchy melodije, a Corry je već najavio kako će rnb hitmejker Tiller biti glavna zvijezda spota.

David Guetta, Bryson Tiller, Joel Corry – What Would You Do (Lyrics) – YouTube

 

Piše: Tea Hendija

Tea je glazbena urednica Entera od prvog dana. Urednica je i ‘Enter Peglaone‘ koja je prema glasovima publike 2019. proglašena radijskom emisijom godine te je dobitnica nagrade Ambasador.