Red Bull Paper Wings: kreće finale u bacanju papirnatih aviona

Written by on 07/04/2022

Sve je spremno za finale Red Bull Paper Wingsa koji se održava sutra, 8. travnja na zagrebačkom Velesajmu (Kineski Paviljon) u 17 sati.

Cilj događanja je izabrati hrvatskog predstavnika na globalnom finalu koje će se održati 12. svibnja u Salzburgu. Red Bull Paper Wings je globalno studentsko natjecanje u izradi i bacanju papirnatih aviona koje je nakon dugo vremena ponovno stiglo u Hrvatsku.

U čemu je kvaka? Nema goriva. Nema motora. Samo papirnati avion presavijen od lista A4 papira i dobra vještina bacanja.

 

Natjecanje u bacanju i izradi papirnatih aviona održava se u tri kategorije: najveća udaljenost, najduže vrijeme letenja i akrobatika.

Kategorije ‘Najveća udaljenost‘ i ‘Najduže vrijeme letenja‘ održat će se fizički na sveučilištima diljem Hrvatske dok se kategorija ‘Akrobatika‘ održava online putem TikToka tako da sudionici postave svoj video u trajanju do 30 sekundi u kojem će pokazati akrobacije s papirnatim avionima.

Također, potrebno je na TikToku dodati hashtagove #redbullpaperwings, #croatia i oznaku @redbull i @redbullhr. Prijave za akrobaciju su još otvorene i traju do 21. travnja.

Kriterij ocjenjivanja

U kategorijama ‘Najveća udaljenost‘ i ‘Najduže vrijeme letenja‘ kriteriji su jasni. No, u kategoriji ‘Akrobatika‘ žiri će izabrati pobjednika na temelju tri kriterija: društveni angažman; kreativnost izvedbe i videa (umjetnost, dizajn) i performans leta.

Papirnati avioni moraju biti izrađeni samo od jednog komada papira: standardni A4 format, teškog ne više od 100 grama. List se smije mijenjati samo preklapanjem! Nije dopušteno lijepljenje, rezanje, klamanje ili balastiranje!

Suci moraju osigurati da piloti sudjeluju s presavijenim papirnatim avionom – nisu dopušteni drugi oblici poput tankih papirnatih štapića ili papirnatih kuglica! Papirnati avioni moraju se graditi na licu mjesta s priloženim službenim papirom.

Zrakoplov mora ispustiti jedna osoba koja ga baca bez pomoći iz razumno statične pozicije. Sudionik mora imati obje noge čvrsto na tlu tijekom pokušaja. Nije dopušteno trčanje ili brza šetnja, kao ni korištenje rampi ili sličnih uređaja.

Dopuštena su dva pokušaja po sudioniku. Bolji pokušaj se računa.

 

Ulaz za sutrašnje finale je besplatno, a vrata se otvaraju u 16:30 sati.

 

 

Facebook Comments

[There are no radio stations in the database]